Het winnende, lekkerste broodje van het jaar – met teriyaki beef – vind je in 2024 in Woerden. Gemaakt door Sjoerd Mampaeij van restaurant Midas. Het NK Lekkerste broodje werd gehouden tijdens de horecabeurs ‘Horecava’.
Aan het NK Lekkerste Broodje 2024 deden zestien deelnemers mee. De opdracht was om op het podium binnen acht minuten vijf identieke creaties te maken, die door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. De jury beoordeelde de broodjes op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs.
NK LEKKERSTE BROODJE 2024
Het winnende Broodje Beef Teriyaki bestond uit een Italiaanse ‘Pucce Salentino’ (een luchtig rond broodje), met onder andere biefstukpuntjes, Teriyakisaus, Japanse omelet, shiitake, furikake, mizuna (Japanse mosterdsla), sriracha-mayonaise en zwarte inktmayonaise. De jury was erg te spreken over het broodje: ‘Zeer origineel broodje, met waanzinnige smaken en ook nog eens mooi gepresenteerd’. ‘Vooral het vlees, dat op houtskool is gerookt, kwam er heel goed uit. De sauzen, met zure en ziltige componenten, brachten het geheel perfect in balans. Met de Japanse omelet als een mooie toevoeging.’
Wil je dit winnende broodje proeven, dan weet je wat je te doen staat!
Restaurant Midas: van harte gefeliciteerd!!
Bron: Favorflav.nl
Facebookpagina restaurant Midas
Wil je zelf Teriyaki maken?
Dit Beef Teriyaki-recept van ‘Koken met Linda’ kun je niet alleen op de barbecue maken, maar ook op een grillplaat binnen. https://www.vlees.nl/blog/beef-teriyaki-spiesjes/