Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid
    • Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Eiwit
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Vetten
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Blogs & Zo / Algemeen /

Lekkeretenmetlinda.nl: Beef teriyaki spiesjes

08-06-2018

Lekkeretenmetlinda.nl staat voor makkelijk, bewust en vooral lekker eten. Ze heeft als doel om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezonder eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is. Linda geeft praktische tips en haar enthousiasme zorgt ervoor dat de lezer zin krijgt om de keuken (weer) in te duiken. Komende periode gaat Linda aan de slag voor VLEES.NL met een aantal lekkere recepten. Ze trapt af met heerlijke beef teriyaki spiesjes. 

Wat een genot zeg het zonnetje van de afgelopen weken. Laten we hopen dat dit een voorbode is van een heerlijke zomer. Lekker buiten eten, zodat de avond voelt als een minivakantie. Dit jaar geef ik jullie een kijkje in onze zomer maaltijden. De ene keer gooi ik een aantal ingrediënten in een maaltijd salade, de andere keer staat de barbecue aan met groente en vlees. De marinade voor het vlees maak je gemakkelijk zelf. De eerste in de rij zijn deze beef teriyaki spiesjes.

Vroeger stond barbecueën bij ons in het teken van veel vlees. Tegenwoordig draait het om een goed stuk vlees. De bbq wordt nu als buitenkeuken ingezet. In de schuur staat een complete skottelbraai met een rooster, grill, skottel en deksel. Naast barbecueën kun je er ook mee bakken, koken en roerbakken. Dit apparaat nemen wij ook altijd mee naar de camping. De komende weken kunnen jullie meer gerechten van de skottelbraai verwachten.

Laten we even terug gaan naar het recept. Een echte teriyaki saus wordt gemaakt van sojasaus, mirin (rijstwijn) en sake. De sake laat ik altijd achterwege en de rijstwijn bleek op te zijn. In plaats daarvan heb ik rijstazijn gebruikt. Een super lekkere combinatie. Onze dochter is een vlees liefhebber en heeft er enorm van genoten.

De beef teriyaki spiesjes heb ik geserveerd met noedels en wokgroente. Een eetlepel van de marinade smaakt trouwens ook te gek door de noedels. Geniet nog meer van de zomer door vaker buiten te koken.

Beef teriyaki spiesjes

4 PERSONEN

Ingredienten

  • 8 – 10 tapas prikkers
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels bruine suiker (of honing)
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 1/2 theelepel vers geraspte gember (of 1 theelepel gemberpoeder)
  • 400 – 500 gram biefstuk

Stappenplan beef teriyaki spiesjes:

  1. Leg de tapas prikkers minimaal 30 minuten in een bak water, zodat het hout niet verbrand op de barbecue.
  2. Meng de sojasaus, rijstazijn, bruine suiker, knoflook en gember in een pannetje. Verwarm en roer goed door elkaar, zodat het suiker oplost. Laat de saus inkoken tot een stroperige dikte. Om het proces te versnellen, kun je ook een lepeltje maizena toevoegen.
  3. Snijd de biefstuk in blokjes en rijg aan de spiesjes. Smeer de biefstuk in met de marinade.
  4. Verwarm de barbecue met de grillplaat erop. Grill de beef teriyaki spiesjes kort en blijf continue besmeren met de marinade.

Lekker eten met Linda
Lekker eten met Linda

Lekkeretenmetlinda.nl staat voor makkelijk, bewust en vooral lekker eten. Ze heeft als doel om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezonder eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Overzicht van Lekker eten met Linda

Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}