Het concept van overdekte markthallen doet het goed. Na het indrukwekkende initiatief van de Markthal die momenteel in Rotterdam wordt gerealiseerd, laat ook Amsterdam de trend niet aan zich voorbijgaan.
Na de zomer van 2014 moeten de Foodhallen openen in De Hallen aan het Bellamyplein in de Amsterdamse Kinkerbuurt. In een oude tramremise met een vloeroppervlakte van zo’n 16.000 vierkante meter, komen onder meer enkele restaurants (Halte 3, Meat West), een bioscoop, hotel, bibliotheek en kantoren.
Centraal in de hallen staat een ‘foodcourt’ met ruimte voor enkele tientallen horeca ondernemers. De stands variëren van 10, 12 tot 15 vierkante meter en hebben een industriële uitstraling met donkere stalen frames en steigerhout.
Als het aan de initiatiefnemers ligt komen er niet alleen nieuwe horecabedrijven, maar is er in de hallen ook ruimte voor dependances van bestaande formules.
Vlees.nl
Vlees.nl is gek op trends in food: lees ook onze algemene achtergronddossier ‘trends in vlees‘.