Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen in vlees
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid

      Voedingswaarde

      • Eiwit
      • Mineralen
      • Vetten
      • Vitamines
      Lees meer over voedingswaarde
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Kalveren
      • Runderen
      • Schapen en geiten
      • Varkens
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer
    • Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
  • Actueel
    • Interviews
    • Nieuws
    • Blogs
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Blogs & Zo / Algemeen /

Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus

20-12-2018

Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus is een klassieker in huize Linda. Ik ben opgegroeid met de combinatie van deze smaken. Mijn vader (gepensioneerd slager) maakte dit vlees recept vroeger regelmatig. Ik geef er mijn eigen draai aan door de champignon saus te pimpen met truffel salsa. Dit is een optie, dus kijk gewoon wat bij je past. Succes verzekerd met de bladerdeeg pakketjes en ze staan altijd feestelijk op tafel.

Een stressvrije kerst is wel zo fijn. Een experimenteel recept uitproberen bewaar ik liever voor een andere keer. Op een of andere manier hangt er meer druk op het kerstdiner dan bij een andere etentje. Voor mij staat met kerst gezelligheid en genieten voorop.

Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus

recept voor 4 stuks

Recept voor 4 stuks

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 300 gram varkenshaas op kamertemperatuur
  • klont roomboter
  • snufje zout en peper
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 250 gram kastanje champignons of een speciale herfst melange
  • 250 gram champignon bouillon (of andere bouillon naar keuze)
  • flinke eetlepel bloem
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes (+ extra voor decoratie)
  • 2/3 theelepels truffel salsa naar smaak

Stappen om varkenshaas in bladerdeeg met een champignonsaus te maken

  1. Ontdooi de 4 plakjes bladerdeeg volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  3. Snijd de varkenshaas in plakken van 1 cm. Verwarm een koekenpan met een klont boter en bak de varkenshaas om en om in 3 minuten aan. Haal het vlees uit de pan en dep deze droog met keukenpapier. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Leg op elk plakje bladerdeeg een paar plakjes varkenshaas. Snijd eventuele grote stukken doormidden. Vouw de punten naar elkaar toe. Klop een eitje los en smeer met een kwast over de bladerdeeg pakketjes. Bak in 15-20 minuten goudbruin in de oven.
  4. Ondertussen maak je de champignonsaus. Snij de ui in stukjes. Maak de champignons schoon en snijd in plakken. Bak de ui 3 minuten in het vet van het vlees, voeg de champignons toe en bak in 5 minuten gaar. Voeg de bloem toe en bak even aan. Roer de hete bouillon erdoor. Breng de saus aan de kook en zet vervolgens het vuur lager. Voeg eventueel truffel salsa toe. Laat de saus pruttelen terwijl de varkenshaas in de oven gaart. Mocht de saus te dun zijn, voeg dan extra bloem toe.
  5. Serveer de varkenshaas in bladerdeeg met de champignonsaus. Strooi er bij het serveren extra verse tijm over.

Voorbereiding voor kerst: persoonlijk vind ik de varkenshaas in bladerdeeg het smakelijkst als je het ter plekke bereid. Dit gerecht kost je 20 tot 30 minuten maximaal. Zorg dan dat je het snijwerk van het vlees en de groente alvast gedaan hebt.

Liever de dag voor kerst voorbereiden? Bak de varkenshaas even aan. Haal het vlees uit de pan, laat afkoelen en bewaar in de koelkast. Maak de champignonsaus en zet koel tot gebruik. Vlak voor het diner ontdooi je het bladerdeeg en vul je dit met varkenshaas en strijk het eimengsel over het deeg. Bak in 20 minuten goudbruin in de oven. Ondertussen verwarm je de champignonsaus.

Tip: in iedere supermarkt kun je tegenwoordig truffel salsa (of tapenade) vinden. Al vind ik de truffel salsa van Foodelicious het lekkerst. De rest van de truffel salsa bewaar je onder een laagje olie in de koelkast of kun je invriezen in een ijsklontjesvorm.

Lekker eten met Linda
Lekker eten met Linda

Lekkeretenmetlinda.nl staat voor makkelijk, bewust en vooral lekker eten. Ze heeft als doel om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezonder eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Overzicht van Lekker eten met Linda

De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in:

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}