Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen in vlees
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid

      Voedingswaarde

      • Eiwit
      • Mineralen
      • Vetten
      • Vitamines
      Lees meer over voedingswaarde
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Kalveren
      • Runderen
      • Schapen en geiten
      • Varkens
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer
    • Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
  • Actueel
    • Interviews
    • Nieuws
    • Blogs
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Blogs & Zo / Algemeen /

Geslaagde Masterclass koken met de feestdagen

14-12-2022

Terwijl een groot deel van Nederland voor de tv zat om de halve finale te kijken op vrijdag 9 december, waren de acht winnaars van de Masterclass ‘Koken met de feestdagen’ druk aan de slag in de kookstudio met chef kok Franklin Mijnhijmer en Patricia van Krieken. Ze bereidden onder andere: Bavette, Longhaas, Piccata, Gehaktbrood en Beef Wellington.

De gerechten werden natuurlijk ook gezellig samen verorberd aan het einde van de workshop. De bereidingsvideo’s verschijnen in december en januari op Vlees.nl. Voor wie niet kan wachten: de recepten en gerechtenfoto’s zijn nog voor de feestdagen op Vlees.nl te vinden.

Reactie van wat deelnemers:

‘We hebben het heel erg leuk en gezellig  gehad en natuurlijk hebben wij ook erg lekkere dingen gemaakt en gegeten!’
‘Heel erg leuk om eens mee te maken. We hebben het heel goed naar ons zin gehad.’
‘Het was superleuk om deze Masterclass te winnen. Fantastisch programma met mooie resultaten om van te smullen, gastvrije ontvangst en deskundige professionals die hun uiterste best deden om ons goed te begeleiden. Heel hartelijk bedankt!!’

Ben je benieuwd hoe de middag eruit zag, hier is de aftermovie!

En ook alvast wat recepten om in de stemming te komen voor de feestdagen!

Bavette met rucolasalade

Ingrediënten

• Runderbavette (ca. 150 – 200 gr per persoon)
• Peper en zout naar smaak
• 100 gram rucola
• 80 gr geschaafde Parmezaan
• Olijfolie
• 2 limoenen
• 2 eetl grof gesneden pomodori secchi (gedroogde zontomaat)

Bereiding

1. Haal de bavette tijdig uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
2. Zorg dat de barbecue op middelmatige temperatuur is. Ca 130 graden.
3. Smeer de bavette in met een dun laagje olie, niet te veel. Leg de bavette ‘indirect’ op de grill.
4. Gebruik de kernthermometer en prik in het midden van het vlees.
5. Als het vlees op de gewenste temperatuur is, 45 graden, dan om en om boven de kolen dicht schroeien.
6. Leg de bavette op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 3 min rusten.
7. Bestrooi de bavette met zout en peper naar smaak.
8. Snijd de bavette met een scherp niet gekarteld mes op de draad in repen.
9. Verdeel de rucola over de borden. Leg daarop de bavette. Verdeel de geschaafde Parmezaan en pomodori secchi over de borden.
10. Besprenkel het gerecht rijkelijk met olijfolie en een paar druppels limoensap.

Gehaktbrood met ei, omwikkeld met spek

Ingrediënten

• 750 g varkensgehakt
• 4 hardgekookte eieren
• 2 ons bacon
• 2½ eetlepel olijfolie
• ½ ui, fijngehakt
• 1 teentje knoflook, fijngehakt
• ½ rode paprika, in blokjes
• 1 kleine wortel, in kleine blokjes
• ½ stengel bleekselderij, in kleine stukjes
• 40 g paneermeel
• 1 dl crème fraîche
• 2 eetlepels tomatenpuree
• snufje chilipoeder
• snufje nootmuskaat
• snufje zout
• snufje peper uit de molen
• cakevorm van ca. 20 cm lang

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190°C.

1. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten.
2. Voeg de paprika, wortel en bleekselderij toe en fruit deze mee voor ca. 5 minuten.
3. Vet de cakevorm in met een ½ eetlepel olie en bekleed de vorm met de bacon, zorg dat de bacon over de rand hangt zodat, als het gehakt in de vorm zit, met de uiteinden van de bacon het gehaktbrood afgedekt kan worden.
4. Kneed in een kom het gehakt met het paneermeel, de crème fraîche, de tomatenpuree en het groentemengsel door elkaar.
5. Breng het gehaktmengsel op smaak met chilipoeder, nootmuskaat, zout en peper.
6. Verdeel 2/3 van het gehakt in de cakevorm, verstop de eieren erin en voeg daarna het overige gehakt toe en strijk de bovenzijde glad.
7. Dek af met de bacon die over de rand hangt.
9. Bak het gehaktbrood ca. 40 minuten in de oven op 190°C.
10. Neem het gehaktbrood uit de oven en laat het gehaktbrood ca. 8 minuten rusten. Snijd het gehaktbrood in vingerdikke plakken.

De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in:

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}