Nijmegen is een verrassend vleesconcept rijker.
Met de Amerikaanse vleescultuur als inspirerend voorbeeld hebben enkele ondernemende vleesliefhebbers een unieke zaak geopend, die slagerij, bar en restaurant tegelijk is. In deze zaak staat goed vlees van diervriendelijk gehouden dieren uit de eigen streek centraal.
Regionaal
De ondernemers werken samen met een regionale slachterij, die de runderen zelf ‘van de boer’ haalt. De slachterij levert het vlees aan de slager, die het in de zaak verwerkt en direct bereidt om het vervolgens in het eigen (bar) restaurant te laten serveren.
‘Wij willen weten waar en hoe de dieren geleefd hebben en wat ze hebben gegeten. Zo kunnen wij de verhouding van het vetpercentage, de marmering en de roodheid van het vlees bepalen voordat het bij ons op de houtskoolgrill ligt of het 21 dagen in de dry-aged rijpingskast hangt”, stellen de ondernemers op hun site.
Downtown Nijmegen (Kelfkensbos) kunnen gasten in de zaak terecht voor ontbijt, lunch en diner en vanaf november voor speciale vleesworkshops, alles uit liefde voor kwalitatief goed Nederlands vlees.