De omzet van de horeca is in het eerste kwartaal van 2017 met 6,4% toegenomen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De horeca zet nu al bijna 4 jaar achtereen elk kwartaal meer om. Ook de werkgelegenheid en het aantal starters namen toe en er werd meer in hotels overnacht dan in dezelfde maanden een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.
De omzet van hotels, restaurants, snackbars en cafés steeg in het eerste kwartaal van 2017 met bijna 3% ten opzichte van het vorige kwartaal. Binnen de horeca steeg de omzet van hotels, met 4,5%, het sterkst ten opzichte van het vorige kwartaal. Dit is voor hotels bovendien de grootste omzetstijging in bijna 4 jaar tijd.
Restaurants zetten in het eerste kwartaal 4,2% meer om dan in het vierde kwartaal van vorig jaar. De omzet van snackbars, waaronder lunchrooms, fastfoodrestaurants, maaltijdbezorgers en ijssalons, nam met 0,9% toe in het eerste kwartaal.