Van donderdag 11 mei tot en met zaterdag 13 mei zijn is het weer Dag van de Slager bij zo’n 400 deelnemende slagers in Nederland. Het thema van deze vijfde editie is ‘de Kunst van de Slager’.
De slagers als kunstenaar
‘Want wat de slager creëert, is kunst!’ Zo stelt de organisatie. ‘Voor dag en dauw staat de slager op om een prachtig stuk vlees, heerlijke vleeswaren of makkelijke maaltijden te creëren. Het ambachtelijke slagersvakmanschap zorgt ervoor dat honderdduizenden mensen dagelijks kunnen genieten van het beste dat de slager biedt. Het ambachtelijke vakmanschap van de slager is anno 2017 ook een modern beroep dat duizenden mensen een mooie toekomst biedt.’
Deelnemende slagers
Deelnemende slagers hebben eigen programma’s zoals een open huis om een kijkje achter de schermen te nemen. Er zijn demonstraties in het uitbenen van een half varken of runderstomp. Er zijn workshops in het maken van verse worst en vleeswaren. En er kan geproefd worden. Bezoekers krijgen een speciaal boekje met recepten van Felix Wilbrink, Ramon Beuk en Pierre Wind.