Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Mini masterclasses
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen in vlees
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid

      Voedingswaarde

      • Eiwit
      • Mineralen
      • Vetten
      • Vitamines
      Lees meer over voedingswaarde
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Kalveren
      • Runderen
      • Schapen en geiten
      • Varkens
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid

      Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer
    • Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Carbon Footprint
      • Dioxines
      • Eiwitbalans
      • Energie
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
  • Actueel
    • Interviews
    • Nieuws
    • Blogs
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Nieuws /

60% mannen vindt zichzelf beste BBQ-er van de familie

16-06-2017

Aan zelfvertrouwen van de Nederlandse man geen gebrek als het om barbecueën gaat; bijna twee op de drie vindt zichzelf de beste BBQ-er van de hele familie en geeft gemiddeld een ruime 7 voor zijn eigen BBQ-skills. Ruim de helft duldt dan ook geen hulp achter de barbecue.

Ook 40% van de vrouwen vertrouwt de barbecuetang het liefst toe aan vriend of man, gevolgd door haar vader (13%). Dit blijkt uit het Nationaal BBQ-onderzoek 2017 van de Vereniging van Keurslagers onder ruim 1.000 Nederlanders.

Zelfverzekerdheid met betrekking tot barbecueën lijkt met de jaren te komen; waar 29 procent van de ondervraagden tussen de 18 en 34 jaar zijn of haar vader nog de beste BBQ-er vindt, is dat bij 35-plussers slechts 5%. Van de 50-plussers ziet 18% het liefst hun zoon achter de kolen staan.

Door weer en wind
Bijna driekwart steekt de barbecue alleen aan bij mooi weer. Zo’n 22% beperkt het tot de lente en zomermaanden. De overige 5 procent mag zich rekenen tot de echte BBQ-fanaten. Zij laten zich niet tegenhouden door een beetje regen of wind.

Provincies
Zuiderlingen zijn het meest zelfverzekerd over hun BBQ-skills; zij geven zichzelf gemiddeld een hoger cijfer dan inwoners uit het noorden. Friezen zijn het minst fanatiek achter de barbecue. Van hen geeft 45 procent aan het nooit te doen of er niets aan te vinden. In Limburg wonen de meest fanatieke BBQ-ers; als de zon schijnt steekt 34 procent de barbecue aan.

Grootste BBQ-blunders in het westen
Ondanks het grote zelfvertrouwen onder Nederlandse mannen, worden er de nodige blunders gemaakt achter de barbecue. Vooral in het westen kunnen ze er wat van. Daar wordt er – vergeleken met de rest van Nederland – het meest geblunderd op BBQ-gebied. Het vlees laten aanbranden of door de grill laten vallen zijn de meest voorkomende missers, gevolgd door te snel het vlees erop willen leggen. Ook worden de kolen of aanmaakblokjes nog wel eens vergeten, wat het barbecueën een stuk lastiger maakt.

BBQ-Bucketlist
Experimenteren met de barbecue wint steeds meer terrein. Meer dan de helft van de Nederlanders geeft aan regelmatig nieuwe dingen te proberen. Mannen geven de voorkeur aan experimenten met kruidenrubs en marinades, terwijl vrouwen liever nieuwe dingen proberen als het gaat om de bereiding van groentes op de barbecue. Met stip op nummer 1 op de BBQ-Bucketlist staat het bereiden van groot vlees op de Amerikaanse manier, gevolgd door experimentele gerechten zoals de Beer Can Chicken. Een trend hierin is het bereiden van grote stukken vlees, op een langzame manier waardoor de vleessappen goed bewaard blijven.

Nederland wil kluiven
Als het gaat om vlees met bot, dan is 65% van de Nederlanders hier wel voor te porren; één op de drie vindt het zelfs heerlijk om te kluiven. Spareribs zijn veruit favoriet. Ruim de helft vindt dit het lekkerste stuk vlees met bot voor op de barbecue, gevolgd door drumsticks en lamsrack.

Bron: www.keurslager.nl/keurslagerinfo

Reactie Vlees.nl
Zie onze uitgebreide rubriek met alles over het barbecuen

Terug naar overzicht

De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in:

Je ontvangt ongeveer eens per maand een mail van ons.

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Mini masterclasses
  • Kooktechnieken
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

do 14 jul

Zien eten doet eten

Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Cookie beleid
  • Social media richtlijnen
Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functionele cookies Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Preferences
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}