Recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Filetlapjes met tomaat en ham

4 varkensfiletlappen, 4 bosuitjes, 4 takjes peterselie, 4 grote champignons, snufje peper, 3 eetlepels olie, snufje zout, 4 plakjes achterham, 2 tomaten (gehalveerd)

Varkenshaasje gepaneerd met amandelen en tijm

Varkenshaasje gepaneerd met amandelen en tijm

250 g varkenshaas, snufje peper, 1 oude boterham (witte), snufje zout, 1½ eetlepel mosterd, 1 ei, ½ theelepel tijm (gedroogde), 50 g amandelen (blanke)

Italiaans gehaktbrood

500 g varkensgehakt, 2 eetlepels olijfolie, 1 rode ui (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), 1 rode paprika (in blokjes)

Thaise hamlapjes

4 hamlappen (à 100-125 gram), 2 eetlepels currypasta (rode Thaise)
, ½ bosje basilicum (liefst Thaise, maar gewone kan ook)
, 1,2 liter water
, 2 bouillonblokjes
,  2

Franse schouderrollade met dragonjus

1 rollade (schouder, á 750 g), snufje peper (versgemalen), 50 g boter, 2 dl fond (vlees), 1 eetlepel azijn (dragon), ½ theelepel suiker, 2 eetlepels dragon (verse

Slavinken met warme paprika-uienchutney

Slavinken met warme paprika-uienchutney

2 slavinken, snufje peper, 1 eetlepel slaolie, ½ eetlepel azijn, snufje zout, 1 kleine ui, 1 rode paprika, 1 kleine tomaat, 1 theelepel bruine basterdsuiker, 1 teentje

Hamlap op Oosterse wijze

Meng alle ingredienten voor de marinade in een kom. Leg de hamlappen in een keukenschaal, doe hier de marinade op.dek af met plastic folie en laat minstens 1 uur

Penne pasta met slavink en kaassaus uit de oven

4 slavinken 300 g pasta (penne) 1 eetlepel olijfolie 1 teentje knoflook (geperst) 2 eieren 2½ dl room 1 dl melk 150 g geraspte kaas (jonge) 2 eetlepels bieslook

Zoete ribkarbonades

8 dunne ribkarbonades, 4 takjes tijm (vers of 1 theelepel gedroogd), snufje peper, 6 eetlepels bloem, snufje zout, 2 eetlepels boter (of 1 eet. olie), 1 stevige appel

Gemarineerde hamlapjes voor op de barbecue

Gemarineerde hamlapjes voor op de barbecue

400 g hamlappen (van dikke lende), 1 theelepel gemberpoeder (djahé), 1 theelepel ketoembar, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel sereh, snufje peper (cajun), 4 eetlepels