Recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Roergebakken saucijs met andijvie

4 saucijsjes (of 400 g verse worst), 1 struik andijvie (à 750 g), 2 rode uien, 2 eetlepels olie (of vloeibare margarine), ½ eetlepel currypasta (Indiase fo kerriepoeder),

Hamrolletjes met tuttifrutti

Hamrolletjes met tuttifrutti

8 plakjes ham (iets dikker gesneden), 4 eetlepels marmelade (ca. 50 g), 200 g tuttifrutti, 1,2 liter water, 2 bouillonblokje (kruiden), 2 eetlepel soepgroenten (boeren)

Zuurkoolschotel met kerriegehakt en tuttifrutti

400 g varkensgehakt,  4 theelepels kerriepoeder (milde),  4 dl melk, 60 g boter, 200 g tuttifrutti, 150 g geraspte kaas, 500 g zuurkool (wijnzuurkool), 1 pijpje kaneel,

Buikspek met Ahornsiroop

Marineren: Het buikspek aan de zwoerdzijde (de egaal witte kant) kruislings 0,5 cm insnijden. Meng de ingrediënten van de dry rub. Het buikspek stevig inwrijven met de

Procureurfilet met paddestoeltapenade

4 filetlapjes (procureur), 100 g champignons (kastanje), 1 ui, 75 g geraspte kaas, 1 theelepel oregano, 5 eetlepels olijfolie, snufje peper (uit de molen)

Gevulde schnitzel met Mozzarella

4 dunne varkensschnitzels, 6 eetlepels bloem, 1 ei, 10 eetlepels paneermeel, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, snufje zout, snufje peper (versgemalen)

Filetrollade met een geitenkaasvulling

750 g varkensfilet (aan één stuk), 75 g geitenkaas (zachte), 1 eetlepel groene kruiden (verse fijngehakte, bijv. peterselie, bieslook en basilicum), 1 sjalotje

Currykarbonades

Currykarbonades

4 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel currypasta (milde Indiase uit een pot), 4 haaskarbonades, 2 rode uien, 1 rode peper, 4 sinaasappels (bij voorkeur biologisch), 1

Tandoori hamlappen

Tandoori hamlappen

4 hamlappen (125 g stuk), 75 g tandoori pasta
, 3 eetlepels yoghurt (bulgaarse)
, 1 eetlepel boter


Karbonades met een krokant mosterd-dragon korstje

4 haaskarbonades (á 125 g), 6 eetlepels bloem, 1 ei, 1 eetlepel melk, 10 eetlepels paneermeel (of broodkruim)