Recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Schnitzelrolletjes met Parmaham en mozzarella

4 varkensschnitzels (ongepaneerd en dun uitgeslagen), ½ dl witte wijn, 8 plakken parma ham, snufje zwarte peper (versgemalen), 50 g boter, mozzarellakaasje (á 250 g in

Gehaktballetjes met couscoussalade

Gehaktballetjes met couscoussalade

500 g varkensgehakt, 1 teentje knoflook (geperst), 2 theelepels citroenrasp, 1 eetlepel peterselie (vers, fijngehakt), 3 eetlepels munt (vers, in reepjes), 70 g

Mexicaanse tortilla met varkensvleesreepjes

Mexicaanse tortilla met varkensvleesreepjes

500 g varkensvleesreepjes, 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse), 4 grote tortilla's, ½ krop ijsbergsla, ¼ komkommer (in blokjes), 3 eetlepels olie, 1 avocado (in blokjes), 3

Gevulde aardappel met gehakt

250 g varkensgehakt, 2 dl bouillon, 25 g boter, 1 ui (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook (geperst), snufje zout, 4 aardappels (250 g, vastkokende)

Koude gehaktballen van grootmoeder

Koude gehaktballen van grootmoeder

500 g half-om-halfgehakt, ½ kopje melk, 1 eetlepel mosterd (grove), 2 boterhammen, 3 eetlepels gehaktkruiden, 1 eetlepel tomatenpuree, 50 g boter, 1 ei en 1 eetlepel

orientaalse hamlappen

Oriëntaalse hamlappen

500 g hamlappen (in blokjes van 2 cm), snufje peper, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels rozijnen, ½ rode paprika (in stukjes), 2 teentjes knoflook (fijngehakt), ½ zakje

Ribkarbonades in mosterdjus

4 ribkarbonades (125 g stuk), 1 theelepel mosterd (grove), 50 g boter, snufje peper (versgemalen), 2 eetlepels bouillonpoeder

Gegrilde varkensoester met peterselieboter

4 varkensoesters, 125 g roomboter (zachte), 2 teentjes knoflook (geperst), 15 g peterselie (verse, fijngehakt), 1 eetlepel cognac

Fricandeau met bleekselderij en sinaasappel

250 g varkensfricandeau, ½ struik bleekselderij, 1 sjalotje, 1 sinaasappel, 1 teentje knoflook, 1½ eetlepel kruiden (Italiaanse), 1 eetlepel mosterd (Zaanse), ½ dl witte

Courgettesoep met dunne plakjes varkensfilet

Courgettesoep met dunne plakjes varkensfilet

8 varkensfiletlappen (dunne, á 45 g van ½ cm dikte), 3 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook (geperst), snufje peper (versgemalen), 1 theelepel Provençaalse kruiden, 1