Recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Rookworst met mosterdmayonaise

1 rookworst, 6 eetlepels mayonaise (knoflook), 1 eetlepel mosterd (grove), 2 eetlepels uitjes (gebakken, kant & klaar)

Thaise hamlapjes

Thaise hamlapjes

4 hamlappen (à 100-125 gram), 2 eetlepels currypasta (rode Thaise)
, ½ bosje basilicum (liefst Thaise, maar gewone kan ook)
, 1,2 liter water
, 2 bouillonblokjes
,  2

placeholder

Ham met honing en kruidnagel

750 g beenham (met zwoerd), 4 eetlepels honing, 2 eetlepel basterdsuiker (lichte), 1 eetlepel Franse mosterd

Karbonades met een krokant mosterd-dragon korstje

4 haaskarbonades (á 125 g), 6 eetlepels bloem, 1 ei, 1 eetlepel melk, 10 eetlepels paneermeel (of broodkruim)

Doorregen rollade met mosterdroomsaus

1 doorregen varkensrollade, 6 eetlepels franse mosterd, 80 g boter, 1½ dl witte wijn, 2 dl slagroom, 1 pakje Roomculinair

Varkenshaasje gepaneerd met amandelen en tijm

Varkenshaasje gepaneerd met amandelen en tijm

250 g varkenshaas, snufje peper, 1 oude boterham (witte), snufje zout, 1½ eetlepel mosterd, 1 ei, ½ theelepel tijm (gedroogde), 50 g amandelen (blanke)

Muesli gehaktballen

Muesli gehaktballen

500 g varkensgehakt, snufje peper (versgemalen), 3 eetlepels paneermeel, snufje zout, ½ theelepel bouillonpoeder, snufje nootmuskaat, 1 ei, 30 g boter, 100 g muesli

Schnitzelrolletjes met rauwe ham en banaan

4 varkensschnitzels (ongepaneerd en dun uitgeslagen), 4 plakken rauwe ham, 2 bananen (gehalveerd), 1 dl crème fraîche, snufje zout, snufje peper (versgemalen)

Provençaalse varkenslappen met ratatouille

500 g varkenslappen (in blokjes van 2½ cm), snufje peper (versgemalen), 6 eetlepels olijfolie, 1 aubergine (in blokjes van 1 cm), 1 ui (in ringen), 1 teentje knoflook, 1

Boerenlunch voor grote eters met waldkornbol en sandwich gezond

6 plakjes gekookte worst, 2 plakjes rauwe ham, 50 g roomkaas, 8 plakjes tomaat, 75 g zuurkool, 50 g kruidenboter, 1 theelepel komijnzaad, 2 waldkornbollen, ½ bakje