Recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Elzasser spek-uienkoeken

150 g spekblokjes (mager), 1 ui,  2 teentjes knoflook, 1 blikje pizzadeeg (240 g), 200 g roomkaas (vers), peper (versgemalen), bloem, bakpapier, bakplaat

Vleesslaatje met prei appel en mosterd

Vleesslaatje met prei, appel en mosterd

250 g varkenslappen (of restje gaar vlees), 5 eetlepels mayonaise, 2 middelgrote appels, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel bieslook (fijngehakt en wat sprietjes), 1

Fricandeau met een vulling van pestorijst

750 g varkensfricandeau, 50 g amandelen (fijngehakt), 1 ei (losgeklopt), 75 g rijst (witte en wilde), snufje zwarte peper (versgemalen), 50 g boter, 2 sjalotjes

Beenham met honing

Beenham met honing

1 stuk varkensfricandeau (ca. 1 kg, met een dun laagje vet), 2 theelepels kaneel, 250 g bruine basterdsuiker, 4 eetlepels citroensap, 1 eetlepel citroenrasp, 1 dl honing

placeholder

Zuurkoolschotel met worst en spek

1 rookworst, 100 g ontbijtspek (in plakjes), 500 g zuurkool, 1 dl witte wijn, 1 eetlepel Provençaalse kruiden, snufje zout, snufje peper, 1 pakje aardappelpuree (voor 4

Gemarineerde spareribs

Gemarineerde spareribs

500 g spareribs, 2 teentjes knoflook, ¼ theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel koriander (vers), 1 theelepel sambal, ¼ theelepel sereh (citroenpoeder), 1 theelepel zwarte

Gevulde schnitzelrolletjes met mangosaus

4 varkensschnitzels (á 125 g stuk, dun uitgeslagen), 1½ eetlepel kerriepoeder, 2 lenteuitjes, 2 theelepels bouillonpoeder, snufje zout, 2 dl witte wijn, schijf peper

Gegrilde varkenshaasspiesen in tortilla

500 g varkenshaas (in blokjes van 2 cm), 4 tortilla's (van 21 cm), ¼ krop ijsbergsla (dunne reepjes), 1½ dl zure room, 50 g geraspte kaas

Courgettesoep met dunne plakjes varkensfilet

Courgettesoep met dunne plakjes varkensfilet

8 varkensfiletlappen (dunne, á 45 g van ½ cm dikte), 3 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook (geperst), snufje peper (versgemalen), 1 theelepel Provençaalse kruiden, 1

Zoete gebakken en gegrilde spareribs

2 kilo spareribs, 2 teentjes knoflook (geperst), 6 eetlepels honing, 6 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus), ½ theelepel gemberpoeder, 1