Recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Zoete ribkarbonades

8 dunne ribkarbonades, 4 takjes tijm (vers of 1 theelepel gedroogd), snufje peper, 6 eetlepels bloem, snufje zout, 2 eetlepels boter (of 1 eet. olie), 1 stevige appel

Vlug klaar lenteui hachee met varkenshaas en cajunkruiden

Vlug klaar lente-ui hachee met varkenshaas en cajunkruiden

Snijd de varkenshaasjes in plakken van 1 cm dikte. Wrijf het vlees in met cajunkruiden (houd 1 theel. apart) en laat het geheel even trekken. Snijd de lente-uitjes (ook

Mixed barbecue

Mixed barbecue

4 saucijsjes, 4 varkensfiletlappen, 4 saté's (varkenshaas), 1 dl ketjap manis, 1 dl olie, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels citroensap, 4 eetlepels uitjes (gebakken), 4

Italiaans varkensbraadstuk met tomatenjus

Italiaans varkensbraadstuk met tomatenjus

1 stuk procureur (varkensbraadstuk á 750 g), snufje zwarte peper (versgemalen), 50 g boter, 1½ dl rode wijn, 2 eetlepels pesto, 6 kleine tomaten (zongedroogde,

Bacon-pizza-broodjes

Bacon pizza broodjes

8 plakjes bacon, 2 stuks stokbrood (voorgebakken, in de lengte doorgesneden), boter, 4 eetlepels salsa saus, 125 g mozzarellakaasje (in plakjes), 2 tomaten (in plakjes)

Varkensentrecote met kastanjechampignons en uienjalopeño-marmelade

2 varkensfiletlappen (125 g stuk), snufje zout, 3 kleine uien, snufje peper, ½ dl rode wijn, 2 eetlepels jalapenopepers (ingemaakte, in stukjes), 1 eetlepel zonnebloem

Vietnamese mie met limoen en pinda

Vietnamese mie met limoen en pinda’s

200 g speklappen, 1 ui, 4 eetlepels maïsolie, ½ zakje kruidenmix (voor bami), 200 g paksoi, 200 g mihoen, 1 eetlepel sojasaus (of Vietnamese vissaus (Nuoc mam), 1 limoen,

Roerbak hutspot met pittige speklapjes

Roerbak hutspot met pittige speklapjes

250 g speklappen, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels zonnebloem olie, 2 teentjes knoflook, 2 grote uien, 6 eetlepels ketjap, 2 grote wortels, 300 g zoete aardappel (bataat)

Chinese karbonades

Chinese karbonades

4 haaskarbonades (á 125 g), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels chilisaus, 1 theelepel gemberpoeder, 1 limoen (rasp

Rundvleessalade met witlof

350 g rundvlees (gaar, in fijne blokjes gesneden), 2 plakjes bakbacon (in reepjes gesneden), 1 rode ui (in halve ringen gesneden), 2 struikjes witlof, 1 blikje flagolets