Recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Rookworst met mosterdmayonaise

1 rookworst, 6 eetlepels mayonaise (knoflook), 1 eetlepel mosterd (grove), 2 eetlepels uitjes (gebakken, kant & klaar)

Gemarineerde spareribs

Gemarineerde spareribs

500 g spareribs, 2 teentjes knoflook, ¼ theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel koriander (vers), 1 theelepel sambal, ¼ theelepel sereh (citroenpoeder), 1 theelepel zwarte

Kool-gehakpakketjes

Kool-gehaktpakketjes

400 g half-om-halfgehakt, 4 koolbladeren (bij voorkeur groene), 1 ui, 50 g pijnboompitten, 75 g geraspte kaas (belegen), snufje zeezout, snufje peper (versgemalen), 1,2

Satéballetjes

500 g varkensgehakt, 3 eetlepels olie (arachide), 3 sjalotjes (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), 50 g kokos (gemalen), 1 eetlepel kruiden (saté), snufje zout,

porchetta

Porchetta

Een bekende Italiaanse bereiding die je hier steeds vaker tegenkomt. Als je stuk buikspek te klein is om mooi op te rollen, snijd je het in (vlinderen) en klap je het

Roergebakken varkensvleesreepjes met ketjapsaus

400 g varkensvleesreepjes, 2 eetlepels olie, 1 dl ketjap manis, 1 rode paprika,  1 theelepel zwarte peper,  2 theelepels honing, 2 eetlepels citroensap

Worstpannenkoekjes met ananas

Zeef in een kom de bloem en voeg zout toe. Roer het ei met beetje bij beetje de melk door de bloem tot een dik en glad beslag. Snijd de ananas in dunne plakjes. Verhit ½

Broodje warme beenham

Broodje warme beenham

4 plakken beenham (iets dikker gesneden, ca. 100 g samen), 1 vleestomaat, 25 g sla (gemengde), 25 g kruidenboter en 4 broodjes (focaccia (voorgebakken).

Italiaanse salade van rosé gebakken varkenshaasjes

Italiaanse salade van rosé gebakken varkenshaasjes

500 g varkenshaas, 50 g Parmezaanse kaas (versgemalen, grove krullen), 50 g boter, 4 eetlepels olijfolie (extra vierge), snufje peper, 75 g sla (gemengde, met rucola), 50

Indische hap met speklap

Schenk de ketjap met een slokje van het bier in een platte schaal (zet het bier dat je overhoudt apart voor later) en roer even door. Snij de grootste stukken vet van de