Recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Hamrolletjes met tuttifrutti

Hamrolletjes met tuttifrutti

8 plakjes ham (iets dikker gesneden), 4 eetlepels marmelade (ca. 50 g), 200 g tuttifrutti, 1,2 liter water, 2 bouillonblokje (kruiden), 2 eetlepel soepgroenten (boeren)

Erwtensoep

1 hamschijf, 3 spareribs, 1 rookworst, 1 laurierblaadje, ½ eetlepel peperkorrels, 2 bouillonblokjes, 1 kleine knolselderij, 2 grote aardappels, 1 prei, 1 blik doperwten

Noodlesoep met reepjes vlees en shii-take paddestoelen

 250 g hamlappen, 3 eetlepels zonnebloem olie, 100 g shii-take, 2 tomaten, 2 eetlepels sojasaus, 1-2 theelepels sambal badjak, 3 lenteuitjes, 1 teentje knoflook, 100 g

Saucijspakketjes met zuurkool

8 saucijsjes (à 60 gram), 4 plakjes casselerrib (à 50 gram), ¼ rode paprika, 1 theelepel karwijzaad, 125 g zuurkool, 1 eetlepel franse mosterd, 10 g dieetmargarine, peper

Chinees hapje met filetlapje

Chinees hapje met filetlapje

75 g paksoi, 1 varkensfiletlap (á 40 g), 10 g margarine (plantaardige), 30 g rijst (snelkook).

Roerbak met Indisch gekruide balletjes

Roerbak met Indisch gekruide balletjes

500 g half-om-halfgehakt, 1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 2 grote uien, 300 g worteltjes, 300 g sperziebonen, 1 zakje kruidenmix (voor gehaktsaté), 4 eetlepels olie, 1-2

Tortillas met roergebakken varkensvleesreepjes en avocadodip

Tortilla’s met roergebakken varkensvleesreepjes en avocadodip

400 g varkensvleesreepjes
, 1 avocado (in blokjes)
, 1 dl zure room
, 1 lenteuitje (in ringen)
, ½ groene peper (van zaad ontdaan en fijngesneden)
, 50 g geraspte kaas

Varkenshaas met mangokerrievulling

500 g varkenshaas, 1 mango (geschild en in blokjes), 1 eetlepel kerriepoeder, 1 eetlepel rozijnen, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 1 eetlepel peterselie (vers, fijngehakt),

placeholder

Rookworst Doria

1 kleine rookworst (geweld, grof of fijn naar keuze), 50 g katenspek, 1 grote komkommer, 1 eetlepel Provençaalse kruiden, 250 g zuurkool, aardappelpuree (voor 2

De klassieke BLT sandwich

3 plakken bacon (dikgesneden), 1 eetlepel mayonaise, 2 boterhammen (witte), 3 blaadjes sla (grofgesneden ijsberg- of kropsla), 1 tomaat (in plakjes), snufje zout, snufje