Vlees.nl

MENUMENU
  • Recepten
  • Bereiden en bewaren
      • Barbecueën
      • Bereidingsvideo's
      • Hygiëne
      • Invriezen & Ontdooien
      • Kooktechnieken
      • Kooktermen
      • Kopen & Bewaren
      • Maten & Temperaturen
      • Slow cooking
  • Over vlees
      • Algemeen over vlees
      • Bewerkt vlees
      • Bouwstoffen
      • Consumptie
      • Etiketten
      • Gezonde Voeding
      • Kalfsvlees
      • Kleur & Geur
      • Meat = Vlees
      • Overig vlees
      • Pekelen & Marineren
      • Rijpen & Rusten
      • Rundvlees
      • Varkensvlees
      • Vetten & Smaak
      • Vleeswaren
      • Voedingswaarde
      • Werken met vlees
  • Achtergrond
    • Concepten & Trends

      • Biologisch
      • Dubbeldoelkoeien
      • Duurzaam
      • Gemak
      • Genieten
      • Gezond
      • Streekproduct
      Lees meer over concepten & trends

      Dierenwelzijn

      • Berengeur
      • Huisvesting
      • Ingrepen
      • Transport
      • Verzorging
      Lees meer over dierenwelzijn

      Diergezondheid

      • Andere dieren
      • Kalveren
      • Runderen
      • Varkens
      Lees meer over diergezondheid
    • Diervoer

      • Additieven
      • Grondstoffen
      • Soja
      • Termen
      Lees meer over diervoer

      Duurzaam Vee & Vlees

      • Duurzame Veehouderij
      • Duurzame Vleessector
      Lees meer over duurzaam vee & vlees

      Milieu & Techniek

      • Algemeen: inleiding
      • Biodiversiteit
      • Dioxines
      • Eiwittransitie
      • Energie
      • Footprint CO2
      • Footprint water
      • GMO's
      • Klonen van dieren
      • Kweken van vlees
      • Samengesteld vlees
      • Stikstof
      Lees meer over milieu & techniek
    • Slacht & Verwerking

      • Etikettering
      • Kwaliteit & Controle
      • Slachtproces
      • Tracking & Tracing
      • Verdoven
      • Verwerking
      Lees meer over slacht & verwerking

      Vlees & Gezondheid

      • Antibiotica
      • Bewerkt vlees
      • Darmkanker
      • Diabetes
      • E-nummers
      • E.coli
      • Hart- en vaatziekten
      • Hormonen
      • Listeria
      • MRSA
      • Overgewicht
      • Salmonella
      • Toxoplasmose
      • Veiligheid
      • Vetten
      • Zout
      Lees meer over vlees & gezondheid
  • Actueel
  • Home
  • Over Vlees.nl
  • FAQ
  • Contact
Home / Over vlees / Rundvlees /

Wagyu

  • Rundvlees
    • Bij de boer: Rundvlees
    • Bij de slacht
    • Black Angus
    • Dry Aged Meat
    • Dubbeldoelkoeien
    • Naar de winkel
    • Wagyu

Wagyu is er niet echt voor iedereen maar dit exclusieve Japanse rundvlees is toch steeds vaker op Nederlandse menukaarten terug te vinden.

Wagyu is een Japans zwart runderras en wordt gezien als een van de meest smaakvolle soorten rundvlees. Die keizerlijke reputatie heeft het vlees te danken aan de zorgvuldige koeling en rijping maar bovenal door de marmering, ofwel: het intramusculair vet tussen het spierweefsel. En vet geeft smaak. De marmering van het Wagyu vlees heeft een smeltpunt rond 32 graden, zodat de smaak op kamertemperatuur al vrijkomt. Het vlees heeft een geheel eigen karakter: het ‘Wagyu-aroma’. Dat is vol van smaak en fruitig zoet, zoals perziken of kokos.

Wagyu farms

Japan heeft het exporteren van Wagyu runderen verboden. Wagyu-vlees dat in Europa te koop is, komt vrijwel altijd van fokkerijen buiten Japan. Zo kent ook Nederland speciale Wagyu farms.
Het verhaal, dat Wagyu runderen voor de malsheid van het vlees dagelijks gemasseerd worden en bier te drinken krijgen geldt alleen voor de meest exclusieve Japanse Wagyu-farms.
Een kilo Wagyu vlees kan in de hoogste vleesclassificatie een marktwaarde hebben tot zo’ € 1500, dus als gezegd, dat is niet voor iedereen weggelegd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
We verzenden zo’n 2x per maand een nieuwsbrief.
Niewsbrief

Blijf geinspireerd met onze nieuwsbrief

vlees

Veelgestelde vragen

  • Kan ik op de verpakking zien van welk varken mijn speklapje komt?
  • Welk vlees kan ik het beste gebruiken om beef jerky te maken?
  • Verschilt de voedingswaarde van kalfsvlees en rosé kalfsvlees?
  • Kan ik entrecote gebruiken voor een stoofgerecht?
Vragen over vlees

Hot Topics

  • Bereidingsvideo’s
  • Kooktechnieken
  • Barbecueën
  • Invriezen & Ontdooien
  • Kooktermen
  • Kopen & Bewaren
  • Maten & Temperaturen
  • Vleesrecepten
  • Slow cooking
  • Hygiëne

Vlees

Varkensvlees Varkensvlees Rundvlees Rundvlees Kalfsvlees Kalfsvlees Ander vlees Ander vlees Thema's rond vlees Thema's rond vlees

Nieuws

vr 22 nov

40% overweegt vlees te minderen

Circa 40% van de Nederlanders denkt komende 5 jaar minder vlees te eten. Dat blijkt uit de Vegamonitor 2019, een poll (met circa 1000 respondenten) van stichting Natuur &

  • Disclaimer
  • Privacy
  • Pers
  • Voorwaarden
  • Sitemap
  • Links
  • Cookie beleid