Vlees informatie
Er zijn verschillende soorten runderlappen en het sukadelapje is er één van. Sukadelapjes zijn gesneden van de schouder. Er loopt een peesje door het vlees.
Aan die pees ontleent de sukadelap zijn naam en zijn typische smaak en structuur. Het peesje lijkt na bereiding op sukade (geconfijt fruit) en is ook eetbaar.
Het verschil tussen sukadelapjes en runderlapjes
Aan de sukadelap wordt meer kwaliteit toegedicht dan aan runderlappen van rib of borst. Runderlappen kunnen wat meer vet bevatten; de sukadelap is een mals en smeuïg stuk rundvlees met meer spiertjes en pezen.
Sukadelappen bereiden
Sukadelappen kun je bereiden zoals andere runderlappen. Even aanbraden en vervolgens op een laag pitje langdurig laten garen. Het toevoegen van een zuur bestanddeel helpt het vlees mals te worden. Bekijk hier onze video over het bereiden van malse runderlappen.
Sukadelappen recepten
Meat mate Robert: Slim koken: vlees bereiden voor meerdere dagen
Meer informatie