Vlees informatie
Schenkel is afkomstig van de bovenpoot en bestaat uit vlees en merg. Schenkel is zeer geschikt voor stoofschotels en als smaakmaker in bouillon of soep.
Schenkel is afkomstig van de bovenpoot en bestaat uit vlees en merg. Schenkel is zeer geschikt voor stoofschotels en als smaakmaker in bouillon of soep.
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!
1 rookworst (à 250 gram, in plakjes), 1½ kilo aardappels (geschild en in stukjes), 700 g paksoi (gewassen), 300 ml melk, 50 g boter, 2 eetlepels olie, 3 sjalotjes
Neem je een runderborst van 2 kilogram voor 4 personen, dan moeten er wel hele grote vleeseters aan tafel zitten. Het voordeel van zo’n groot stuk is dat je met het vlees
4 rib-eye steaks, 1 avocado (in blokjes), limoensap, 1 lenteuitje (in dunne ringen), 1 eetlepel koriander (verse, grof gehakt), 50 g boter, snufje zout, snufje peper
400 g biefstuk (in reepjes), 1 eetlepel sesamolie, limoensap, 4 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel honing, ½ eetlepel Nam Pla (Thaise vissaus), 1 rode peper (van zaad
Meng de Mayonaise, olijfolie met truffelaroma, ketchup en de gerookte paprikapoeder Voeg zout en peper naar smaak toe Laat de (gietijzeren) pan goed heet worden (middel
300 g rundergehakt, 1 avocado, 1 bosuitje, 100 ml yoghurt (Griekse magere), ½ zakje gehaktkruiden (of ½ eetlepel gehaktkruiden en 20 gram paneermeel), ½ ei, 2 eetlepels
100 g rookvlees (lichtgezouten, iets dikker gesneden), 2 lenteuitjes, 50 g kaas (dun geschaafde oude of Parmezaanse), 50 g sla (gemengde salade), citroen, snufje peper
400 g runderpoulet, 3 uien, 50 g boter, 5 eetlepels bloem, 2 laurierblaadjes, 6 peperkorrels
16 plakjes pekelvlees (dun gesneden), 8 eetlepels pijnboompitten, 3 tomaten (pomodori), 6 augurken (zoetzuur), 1 blikje asperge (groen of wit, 160 g uitlekgewicht), 6
250 g ossenworst, 2 kleine tomaten, 50 g veldsla, 12 mini-bolletjes, ½ dl barbecuesaus, 3 eetlepels mayonaise, 2 sjalotjes
Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit