Vlees informatie
Poulet, soepvlees of bouillonvlees is allemaal hetzelfde. Het vlees is meestal gesneden van de platte bil.
Smakelijk vlees, uitermate geschikt om langzaam te verwarmen en optimaal smaak af te geven aan het gerecht/bouillon.
Poulet, soepvlees of bouillonvlees is allemaal hetzelfde. Het vlees is meestal gesneden van de platte bil.
Smakelijk vlees, uitermate geschikt om langzaam te verwarmen en optimaal smaak af te geven aan het gerecht/bouillon.
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in:
250 g biefstuk (in kleine, korte, dunne plakjes gesneden), ½ ui (in ringen gesneden), 1 bosuitje (in halve ringen gesneden), ½ doosje shii-take (Japanse champignons)
De brisket is een groot stuk vlees van de runderborst. Niet het meest malse deel van de koe, maar met een lange garing wordt dit vlees superzacht en smaakvol. Denk voor
750 g rundvlees (naar keuze: sukadelap, runderriblap, doorregen runderlap), 1 pakje gezeefde tomaten (500 g), 1 dl kalfsfond, 3 eetlepels citroensap, 1 ui (fijngesneden),
400 g half-om-halfgehakt, 4 koolbladeren (bij voorkeur groene), 1 ui, 50 g pijnboompitten, 75 g geraspte kaas (belegen), snufje zeezout, snufje peper (versgemalen), 1,2
2 entrecotes (dikke à 250 gram), 1 kilo aardappels (vastkokende), 500 g pastinaak, 2 teentjes knoflook, 25 g Parmezaanse kaas, 25 g peterselie, 25 g walnoten, 6 eetlepel
400 g rundergehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 paprika's (rode en groene), 5 stengels bleekselderij, 250 g champignons, 500 g tomaten (pomodori), 1 eetlepel
250 g runderriblappen , ½ kleine rode peper , ½ bouillonblokje , ½ cm trassi , 1 citroen , 1 eetlepel tomatenpuree , 1 vleestomaat , 1 ui , 25 g boter , 1 blaadje djeroek
Om steak tartaar te maken kun je in principe alle biefstukdelen gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar bavette van een hollands rund. Het vlees is iets stugger dan de
400 g baklappen, 2 eetlepels sojasaus (Japanse), 2 eetlepels droge sherry, 2 theelepels maïzena, 4 eetlepels roerbakolie, 100 g sugarsnaps, 1 kleine mango, 2 rode uien,
200 g paté (room), 200 g olijven (knoflook) , 1 theelepel citroensap , 2 eetlepels kappertjes
Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit