Recepten met rundvlees

Bekijk alles
Mexicaanse pita's met runderreepjes

Mexicaanse pita’s met runderreepjes

400 g runderreepjes, 1 rode ui, 1 vleestomaat, 3 perziken (halve, uit blik), groene tabasco, ½ krop ijsbergsla, 125 g kerstomaatjes, 2½ eetlepel olijfolie, 1 theelepel

ossenhaas haasbiefstuk jus

Ossenhaas (haasbiefstuk) met jus

Haal de haasbiefstukken uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen Dep de haasbiefstukken droog met een stukje keukenpapier Verwarm een koekenpan met dikke bodem

Empanadas met pittig rundvlees

150 g rundergehakt, ½ ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd),  15 g boter, 1 eetlepel olijfolie, 25 g amandel (schaafsel),  25 g rozijnen, ½ theelepel kaneel,

Pokebowl met gemarineerde runderlende en kleurrijke groente

  De pokebowl is een traditioneel gerecht uit Hawai, geserveerd in een kommetje. Het bestaat van oudsher voornamelijk uit rijst, groenten en gemarineerde rauwe vis,

Hamburgers met mozzerella

4 hamburgers, 1 bosuitje, 1 mozzarellakaasje, 1 vleestomaat, 1 eetlepel olijfolie

Biefstuk met olijven en knoflook

2 rode uien, 1 teentje knoflook, 50 g olijven (groene, zonder pit), 1 eetlepel olijfolie, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 4 kogelbiefstukken (à 100 gram) en 2 dl

Gegrilde entrecote met pastinaak

2 entrecotes (dikke à 250 gram), 1 kilo aardappels (vastkokende), 500 g pastinaak, 2 teentjes knoflook, 25 g Parmezaanse kaas, 25 g peterselie, 25 g walnoten, 6 eetlepel

Saucijsjes met pesto en katenspek

4 rundersaucijsjes, 8 plakjes katenspek (of rauwe ham), 2 eetlepels pesto rosso (potje), ½ eetlepel zonnebloem olie, 1 ei, 1,2 liter water, 2 bouillonblokjes (of 0,6

salade ossenhaas

Salade met gekruide ossenhaas

400 g ossenhaas, 100 g haricots verts, 1 sjalotje (gesnipperd), 1 blik reuzenbonen (à 400 ml), 100 g rucola, 1 limoen, 1½ eetlepel sesamzaad, 2 eetlepels sesamolie, 2½

Chateaubriand met kruidenboter 5189

Chateaubriand met kruidenboter

1 rode peper, 100 g boter (zachte), 2 theelepels sinaasappelrasp, 1 eetlepel koriander (verse, fijngehakt), 2 stuks chateaubriand (à 250 gram, dubbele biefstuk van de