Vlees informatie
Bieflappen, ook wel baklappen genoemd, zijn van de magere rundvleesdelen gesneden, maar zijn geen biefstuk. Kort om en om bakken is het lekkerst. Het vlees kan zowel gaar als rosé gegeten worden.
Bieflapreepjes zijn heel geschikt om te roerbakken in een wok of koekenpan. Laat ze snel bruin bakken en laat ze dan rusten in aluminiumfolie, terwijl je ondertussen de groente wokt. Het vlees schep je vervolgens weer door de groente en kun je serveren met rijst of mie.
Wat voor vlees is een bieflap?
Bieflappen zijn gesneden van de magere rundvleesdelen zoals de nek en de schouder. Dit vlees heeft geen vet, is grover en minder mals dan de biefstuk.
Bereiden
Je kunt de bieflap op verschillende manieren bereiden. Zo kun je het vlees bakken, bakkerellen, steengrillen, grillen of barbecueën. De bereidingstijd van deze manieren ligt tussen de 6 en 10 minuten. Voor de BBQ kun je dunne plakjes maken die je eerst marineert en dan kort grilt. Wil je bieflappen stoven, dan doe je er verstandig aan na het dichtschroeien iets zuurs aan het stoofvocht toe voegen. Wijn, azijn of citrusvruchtensap bijvoorbeeld. Daardoor wordt het vlees malser. Zelfs een tomaat toevoegen kan helpen!
Bieflappen kopen en bewaren
Bieflappen kun je vinden in de supermarkt of bij de slager. Eenmaal thuis is rundvlees aan een stuk in de koelkast tot een dag of vier te bewaren. In de vriezer blijft rundvlees zo’n zes maanden goed. Lees hier alles over het kopen en bewaren van vleesproducten.