Vlees informatie
Kalfssukadelapjes zijn licht verteerbaar en wat magerder dan rundersukade. Toch heeft het vlees voldoende vet om mals en sappig te blijven bij de bereiding.
Van welk deel komen sukadelapjes?
Kalfssukadelapjes zijn gesneden van de sukade die in de schouder zit. Er loopt een zeentje door het vlees. Daaraan ontleent de sukadelap zijn naam en zijn typische smaak en structuur. Het zeentje lijkt na bereiding op sukade (geconfijt fruit) en is ook eetbaar. Kalfsvlees is niet alleen licht verteerbaar, maar bevatook veel vitaminen en mineralen en weinig cholesterol.
Bereiden
Sukadelapjes kun je stoven. Even aanbraden en vervolgens op een laag pitje langdurig laten garen. Maar er is meer mogelijk! Je kunt de zeen en vliezen eraf snijden en dan heb je een ‘flat iron steak’, die ook op de barbecue kan. Kijk naar dit filmpje van Meatlovers hoe dat werkt.
Kopen en bewaren
Rauw kalfsvlees kun je circa 2 dagen in de koelkast bewaren, koelkasttemperatuur 4°C. Voor bereid kalfsvlees staat maximaal 3 dagen. Bekijk hier de bewaaradviezen en tips voor invriezen en ontdooien.