Vlees informatie
Schenkel is het bovenste deel van de poten en bestaat uit vlees en mergpijpje.
In de Italiaanse keuken wordt van de kalfs-achterschenkel Ossobucco gemaakt. Snijd voor bereiding de zijkanten in zodat krom trekken wordt voorkomen.
Schenkel is het bovenste deel van de poten en bestaat uit vlees en mergpijpje.
In de Italiaanse keuken wordt van de kalfs-achterschenkel Ossobucco gemaakt. Snijd voor bereiding de zijkanten in zodat krom trekken wordt voorkomen.
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!
400 g kalfsreepjes, 1 ui, 250 g champignons, 30 boter (of margarine), 1½ eetlepel bloem (tarwe), 1 dl witte wijn (droge), 1½ dl crème fraîche, 2 eetlepels kappertjes, 2
8 plakjes bacon (circa 100 g), 150 g varkensfricandeau (kalfs of varkens), 8 blaadjes sla, 2 tomaten (in plakjes), 3 eetlepels boter, 4 eetlepels guacemole (avocadosaus
1 eetlepel olijfolie, 800 g kalfslappen (of kalfslappen), 1 middelgrote ui (Fijngesneden), 1 stukje gember (Grof gesneden), 1 teentje knoflook (fijngehakt), 2 stengels
Het gehakt vermengen met alle ingrediënten. Vorm het gehakt met schone handen rondom de spiesjes. Plaats de spiezen een halfuurtje in koeling. Steek de BBQ aan het maak
Jouw rib-eye rood, medium of rose? Check het met een kerntemperatuurmeter of de handtest De kalfsrib-eye’s een half uur voor de bereiding uit de koelkast halen. De
Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen Was de wortelen, prei, bleekselderij en pel de ui en snijd ze in grove stukken
Zet de blokjes boter in de koelkast, want die moeten straks goed koud zijn om er een mooie saus mee te maken. De rest van de boter doe je alvast in een grote koekenpan.
Bekijk ook de bereidingsvideo onder de bereidingswijze. Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast. Hak de cashewnoten fijn. Meng de cashewnoten met de panko
1 rookworst (à 250 gram, in plakjes), 1½ kilo aardappels (geschild en in stukjes), 700 g paksoi (gewassen), 300 ml melk, 50 g boter, 2 eetlepels olie, 3 sjalotjes
4 kalfsschenkels, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 sinaasappel, 1 theelepel kaneel, 2-3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel tijm (verse), 1 pot kalfsfond (400 g), snufje
Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit