Recepten met kalfsvlees

Bekijk alles

Kalfs Likkepot

100 g kalfsgehakt, 3 eetlepels olijfmayonaise, 1 sjalotje, 2 eetlepels kappertjes, paar druppels worcestershiresaus

Paksoi met rookworst uit de wok

1 rookworst (à 250 gram, in plakjes), 1½ kilo aardappels (geschild en in stukjes), 700 g paksoi (gewassen), 300 ml melk, 50 g boter, 2 eetlepels olie, 3 sjalotjes

Kalfsmedaillons met gegratineerde mozzarella

Kalfsmedaillons met gegratineerde mozzarella

4 kalfsmedaillons (à 100 g), 1 mozzarellakaasje, 4 blaadjes basilicum, 20 g boter (of margarine), 1 eetlepel pesto (groene), snufje zout en een snufje peper

Kalfslapjes op Marokaanse wijze

Kalfslapjes op Marokaanse wijze

500 g kalfslappen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 500 g tomaten, 1 blik kikkererwten (à 400 g), saffraan (1 envelopje), 3 eetlepels zonnebloem olie, 1 theelepel oestersaus

Kalfsschenkel met sinaasappel

Kalfsschenkel met sinaasappel

4 kalfsschenkels, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 sinaasappel, 1 theelepel kaneel, 2-3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel tijm (verse), 1 pot kalfsfond (400 g), snufje

Kalfsrollade met mosterd-uiensaus

Kalfsrollade met mosterd-uiensaus

1 kalfsrollade (doorregen à 750 g), 2 grote uien, 1 liter bouillon, ¼ liter witte wijn (droge), 2 theelepels dragon (gedroogde), 1 eetlepel olijfolie, 1½ eetlepel mosterd

Club sandwich

Club Sandwich

8 plakjes bacon (circa 100 g), 150 g varkensfricandeau (kalfs of varkens), 8 blaadjes sla, 2 tomaten (in plakjes), 3 eetlepels boter, 4 eetlepels guacemole (avocadosaus

Kalfsfricandeau met tonijnsaus

750 g kalfsfricandeau (aan 1 stuk), 2 theelepel tijm, 250 g soepgroenten, 150 g mayonaise, 1 blikje tonijn op olijfolie (à 185 g

Kalfstong met kappertjestapenade

Kalfstong met kappertjestapenade

1 kalfstong (zonder keelstuk), 1 ui (gesnipperd), 1 stukje foelie, ½ bosje Italiaanse kruiden (verse), 2 dl droge sherry (medium), ½ citroen, 4 eetlepels kappertjes, 6

placeholder

Zuurkool met gebakken saucijsjes

4 saucijsjes, 1 zak zuurkool (à 500 g), 80 g boter, 2 sjalotjes (fijngehakt), 1 appel (in blokjes), 2 eetlepels rozijnen, 1 theelepel karwijzaad, 1 laurierblad, 3 dl