Recepten met kalfsvlees

Bekijk alles
krokante kalfszwezerik

Krokante kalfszwezerik

Door de zwezerik eerst te pocheren wordt deze steviger. Daarna wentel je hem voor het bakken lekker door de bloem, zodat hij extra krokant wordt. Zet een schone bak in de

Kalfsfricandeau met tonijnsaus

750 g kalfsfricandeau (aan 1 stuk), 2 theelepel tijm, 250 g soepgroenten, 150 g mayonaise, 1 blikje tonijn op olijfolie (à 185 g

Kalfsrib-eye met gorgonzola van de BBQ

Haal de kalfsrib-eye 30 minuten van te voren uit de koelkast. Verwarm de BBQ voor op 220 – 250 ˚C De kooltjes/briketten gloeien en zijn dan bedekt met een wit aslaagje.

Toscaanse kalfsrolletjes met mozzarella

Toscaanse kalfsrolletjes met mozzarella

12 plakken kalfsfricandeau
, 1 mozzarellakaasje
, 12 blaadjes basilicum
, 6 tomaten (gedroogde)
, snufje peper (versgemalen)
, 12 blaadjes sla (niet al te grote bladeren)


Kalfsschenkel met sinaasappel

Kalfsschenkel met sinaasappel

4 kalfsschenkels, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 sinaasappel, 1 theelepel kaneel, 2-3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel tijm (verse), 1 pot kalfsfond (400 g), snufje

Bouillon van kalfsstaart met witlof, ham en roquefort

kalfsstaartstuk (1.00 kilo), water (2.00 liter), ui (1.00 middelgrote), worteltjes (2.00), prei (0.50 kleine), witte peper (6.00), laurierblaadje (1.00), tijm (2.00

Kalfskotelet met sinaasappelboter

4 kalfskoteletten, 100 g roomboter (zachte), 3 eetlepels olijfolie, 1 sinaasappel, 1 sjalotje (fijngehakt)

Kalfs Likkepot

100 g kalfsgehakt, 3 eetlepels olijfmayonaise, 1 sjalotje, 2 eetlepels kappertjes, paar druppels worcestershiresaus

Exotische stoofpot met ketjap en verse gember

250 g kalfslappen (sukade), 3 eetlepels sesamolie (of 2 eetl. zonnebloemolie en 1 eetl. sesamolie), snufje zout, 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), 1 teentje knoflook,

Zelf kroketten of bitterballen maken

300 g runderpoulet (gaar, of ander (soep)vlees/rund- of kalfsvlees), 2 dl bouillon (bij voorkeur zelf getrokken van rund- of kalfsvlees), 4 takjes peterselie