Vlees informatie
Kalfslapjes kunnen gesneden zijn van diverse delen van het kalf. In de regel heeft het een wat langere bereidingstijd nodig.
Kalfslapjes kunnen gesneden zijn van diverse delen van het kalf. In de regel heeft het een wat langere bereidingstijd nodig.
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in:
Bekijk ook de bereidingsvideo onder de bereidingswijze. Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast. Hak de cashewnoten fijn. Meng de cashewnoten met de panko
Deze kalfstartaar is heerlijk als voorgerecht bij een feestelijk diner, bijvoorbeeld met de kerstdagen. Een variatie op de traditionele steak tartaar van rundvlees,
4 saucijsjes, 1 zak zuurkool (à 500 g), 80 g boter, 2 sjalotjes (fijngehakt), 1 appel (in blokjes), 2 eetlepels rozijnen, 1 theelepel karwijzaad, 1 laurierblad, 3 dl
4 kalfsentrecotes, 1 bosuitje, 2 limoenen, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels koriander (verse, fijngehakt), ½ theelepel gemberpoeder
300 g runderpoulet (gaar, of ander (soep)vlees/rund- of kalfsvlees), 2 dl bouillon (bij voorkeur zelf getrokken van rund- of kalfsvlees), 4 takjes peterselie
750 g kalfsfricandeau (aan 1 stuk), 2 theelepel tijm, 250 g soepgroenten, 150 g mayonaise, 1 blikje tonijn op olijfolie (à 185 g
8 plakjes bacon (circa 100 g), 150 g varkensfricandeau (kalfs of varkens), 8 blaadjes sla, 2 tomaten (in plakjes), 3 eetlepels boter, 4 eetlepels guacemole (avocadosaus
Kalfsschenkels zijn geweldig om te stoven! Na enkele uren zachtjes pruttelen, is de kalfsschenkel zo zacht geworden dat het vlees vanzelf van het bot valt. En heb je geen
12 plakken kalfsfricandeau , 1 mozzarellakaasje , 12 blaadjes basilicum , 6 tomaten (gedroogde) , snufje peper (versgemalen) , 12 blaadjes sla (niet al te grote bladeren)
250 g kalfsgehakt, 2 eetlepels geklutst ei , 1½ eetlepel Nam Pla (Thaise vissaus of neem sojasaus) , ½ kleine limoen , ½ theelepel sesamolie , 1½ eetlepel Red Curry
Wie grotere porties op zijn bord krijgt en zich bovendien omringt weet door grote eters, zal onbewust meer tot zich nemen dan wanneer die factoren er niet zijn. Dat blijkt uit