Recepten met kalfsvlees

Bekijk alles
Kalfslapjes

Kalfslapjes op Marokaanse wijze

Dep de kalfslapjes droog en snijd het in flinke stukken. Pel de uien, ontvel de tomaten en snijd ze in parten. Pel en snipper de knoflook. Spoel de kikkererwten af. Week

Bouillon van kalfsstaart met witlof, ham en roquefort

kalfsstaartstuk (1.00 kilo), water (2.00 liter), ui (1.00 middelgrote), worteltjes (2.00), prei (0.50 kleine), witte peper (6.00), laurierblaadje (1.00), tijm (2.00

Zwitserse kalfsreepjes

400 g kalfsreepjes, 1 ui, 250 g champignons, 30 boter (of margarine),  1½ eetlepel bloem (tarwe), 1 dl witte wijn (droge), 1½ dl crème fraîche, 2 eetlepels kappertjes, 2

Kalfsrollade met mosterd-uiensaus

Kalfsrollade met mosterd-uiensaus

1 kalfsrollade (doorregen à 750 g), 2 grote uien, 1 liter bouillon, ¼ liter witte wijn (droge), 2 theelepels dragon (gedroogde), 1 eetlepel olijfolie, 1½ eetlepel mosterd

Huisgemaakte kalfsbitterballen

Stap 1: Kalfspoulet garen (2 uur + 2 uur wachttijd) Doe de kalfspoulet in de kalfsbouilon en laat dit 1.5 tot 2 uren zachtjes pruttelen tot het lekker zacht is. Laat het

kalfsentrecôte kalfsentrecote

Kalfsentrecôte met julienne van groente

Kalfsentrecôte wordt gesneden van de dunne lende en is nog malser dan runderentrecôte. Het randje vet aan de buitenkant geeft de kalfsentrecote extra smaak.  Veel

saltimbocca kalfsvlees

Saltimbocca met pappardelle en Marsala

Saltimbocca (Nederlands: ‘spring in de mond’) is een specialiteit uit de Italiaanse keuken. Het traditionele recept bestaat uit dunne lapjes kalfsvlees,

Kalfstagine met pruimen

Kalfstagine met pruimen

500 g kalfslappen, 500 g uien, 2 teentjes knoflook, 1 zakje saffraan (envelopje), 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander), ½ theelepel kaneel,

Kalfsschenkel met sinaasappel

Kalfsschenkel met sinaasappel

Kalfsschenkels zijn geweldig om te stoven! Na enkele uren zachtjes pruttelen, is de kalfsschenkel zo zacht geworden dat het vlees vanzelf van het bot valt. En heb je geen

Boerenpaté

300 g varkensvlees (mager), 300 g kalfsvlees (mager), 200 g speklappen (vers, in dunne plakken), 250 g ontbijtspek (gerookt), 2 eieren, 1 theelepel zout, 1 theelepel