Recepten met kalfsvlees

Bekijk alles
Gepaneerde gevulde kalfsgehaktballen

Gepaneerde gevulde kalfsgehaktballen

2 plakjes rauwe ham, 500 g kalfsgehakt, 150 g roomkaas, 2 eieren, 1 zakje gehaktkruiden, olie (om te frituren, zonnebloemolie of arachideolie), paneermeel, 2 el

gegrild kalfsribstuk

Gegrild kalfsribstuk

Grote delen, zoals dit kalfsribstuk, zijn eigenlijk veel makkelijker te bereiden dan wanneer het vlees geportioneerd is. Door de kerntemperatuur te meten heb je een veel

Kalfsschnitzel gepaneerd met cashewnoten

Bekijk ook de bereidingsvideo onder de bereidingswijze. Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast. Hak de cashewnoten fijn. Meng de cashewnoten met de panko

kalfsentrecôte kalfsentrecote

Kalfsentrecôte met julienne van groente

Kalfsentrecôte wordt gesneden van de dunne lende en is nog malser dan runderentrecôte. Het randje vet aan de buitenkant geeft de kalfsentrecote extra smaak.  Veel

Kalfsschenkel met sinaasappel

Kalfsschenkel met sinaasappel

Kalfsschenkels zijn geweldig om te stoven! Na enkele uren zachtjes pruttelen, is de kalfsschenkel zo zacht geworden dat het vlees vanzelf van het bot valt. En heb je geen

Kalfslever met appel en rozijnen

Kalfslever met appel en rozijnen

4 plakken kalfslever (à 100 g), 100 g rozijnen, bloem, 60 g boter (of margarine), 1 appel (in plakken), 4 eetlepels appelsap, 1 eetlepel allesbinder, snufje zeezout en

Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

Klop het ei los met 2 eetl. water in een diep bord. Strooi het paneermeel op een ander bord. Wentel het vlees eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel. Verhit

Kalfsoester met pittige mangosalsa

Kalfsoester met pittige mangosalsa

4 kalfsoesters (à 125 gram), 1 sinaasappel, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels wokolie, 1 mango (rijpe), 1 rode peper, 2 bosuitjes, 2 eetlepels koriander (vers, grof

Doorregen kalfslappen met citroengras en gember

1 eetlepel olijfolie, 800 g kalfslappen (of kalfslappen), 1 middelgrote ui (Fijngesneden), 1 stukje gember (Grof gesneden), 1 teentje knoflook (fijngehakt), 2 stengels

Sous vide kalfsrib-eye met salie

Maak de kalfsjus door deze met de salie kort te laten pruttelen. Gaar de rib-eye sous vide minimaal 2 uur op de gewenste kerntemperatuur. Verhit een grillpan op hoge