Recepten met kalfsvlees

Bekijk alles
Kalfstong met kappertjestapenade

Kalfstong met kappertjestapenade

1 kalfstong (zonder keelstuk), 1 ui (gesnipperd), 1 stukje foelie, ½ bosje Italiaanse kruiden (verse), 2 dl droge sherry (medium), ½ citroen, 4 eetlepels kappertjes, 6

Kalfshaas met romige mierikswortelsaus

400 g kalfshaas, 40 g boter (of margarine), 125 g roomkaas (met mierikswortel), 1½ dl kalfsfond (pot), 100 g kerstomaatjes

Paksoi met rookworst uit de wok

1 rookworst (à 250 gram, in plakjes), 1½ kilo aardappels (geschild en in stukjes), 700 g paksoi (gewassen), 300 ml melk, 50 g boter, 2 eetlepels olie, 3 sjalotjes

Kalfslapjes op Marokaanse wijze

Kalfslapjes op Marokaanse wijze

500 g kalfslappen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 500 g tomaten, 1 blik kikkererwten (à 400 g), saffraan (1 envelopje), 3 eetlepels zonnebloem olie, 1 theelepel oestersaus

Italiaans kalfsgehaktbrood met pesto-mayonaise

600 g gehakt (kalfs), 40 g pijnboompitten, 3 eetlepels pesto, 2 beschuiten, ¾ dl mayonaise, ¾ dl yoghurt, 1 ei.

Kalfsmedaillons met gegratineerde mozzarella

Kalfsmedaillons met gegratineerde mozzarella

4 kalfsmedaillons (à 100 g), 1 mozzarellakaasje, 4 blaadjes basilicum, 20 g boter (of margarine), 1 eetlepel pesto (groene), snufje zout en een snufje peper

Kalfs Likkepot

100 g kalfsgehakt, 3 eetlepels olijfmayonaise, 1 sjalotje, 2 eetlepels kappertjes, paar druppels worcestershiresaus

Rundvleescurry met amandelen

500 g runderriblappen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, 1 limoen, 1 stengel sereh (citroengras), 150 g peultjes, 40 g amandelen (blanke)

Club sandwich

Club Sandwich

8 plakjes bacon (circa 100 g), 150 g varkensfricandeau (kalfs of varkens), 8 blaadjes sla, 2 tomaten (in plakjes), 3 eetlepels boter, 4 eetlepels guacemole (avocadosaus

Zwitserse kalfsreepjes

400 g kalfsreepjes, 1 ui, 250 g champignons, 30 boter (of margarine),  1½ eetlepel bloem (tarwe), 1 dl witte wijn (droge), 1½ dl crème fraîche, 2 eetlepels kappertjes, 2