Recepten met kalfsvlees

Bekijk alles
Kalfslapjes op Marokaanse wijze

Kalfslapjes op Marokaanse wijze

500 g kalfslappen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 500 g tomaten, 1 blik kikkererwten (à 400 g), saffraan (1 envelopje), 3 eetlepels zonnebloem olie, 1 theelepel oestersaus

Thaise gehaktballen met kokossaus

250 g kalfsgehakt, 2 eetlepels geklutst ei
, 1½ eetlepel Nam Pla (Thaise vissaus of neem sojasaus)
, ½ kleine limoen
, ½ theelepel sesamolie
, 1½ eetlepel Red Curry

Kalfskroketjes

400 g kalfspoulet, 1 liter bouillon (kalfs), 70 g boter (of margarine), 80 g bloem, 1 dl slagroom, 3 eieren (L), 3 eetlepel peterselie (fijngehakt), bloem, paneermeel,

Kalfsschenkel met sinaasappel

Kalfsschenkel met sinaasappel

4 kalfsschenkels, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 sinaasappel, 1 theelepel kaneel, 2-3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel tijm (verse), 1 pot kalfsfond (400 g), snufje

Doorregen kalfslappen met citroengras en gember

1 eetlepel olijfolie, 800 g kalfslappen (of kalfslappen), 1 middelgrote ui (Fijngesneden), 1 stukje gember (Grof gesneden), 1 teentje knoflook (fijngehakt), 2 stengels

Kalfsrollade met mosterd-uiensaus

Kalfsrollade met mosterd-uiensaus

1 kalfsrollade (doorregen à 750 g), 2 grote uien, 1 liter bouillon, ¼ liter witte wijn (droge), 2 theelepels dragon (gedroogde), 1 eetlepel olijfolie, 1½ eetlepel mosterd

Kalfstong met kappertjestapenade

Kalfstong met kappertjestapenade

1 kalfstong (zonder keelstuk), 1 ui (gesnipperd), 1 stukje foelie, ½ bosje Italiaanse kruiden (verse), 2 dl droge sherry (medium), ½ citroen, 4 eetlepels kappertjes, 6

Zuurkool met gebakken saucijsjes

4 saucijsjes, 1 zak zuurkool (à 500 g), 80 g boter, 2 sjalotjes (fijngehakt), 1 appel (in blokjes), 2 eetlepels rozijnen, 1 theelepel karwijzaad, 1 laurierblad, 3 dl

Italiaans kalfsgehaktbrood met pesto-mayonaise

600 g gehakt (kalfs), 40 g pijnboompitten, 3 eetlepels pesto, 2 beschuiten, ¾ dl mayonaise, ¾ dl yoghurt, 1 ei.

Kalfsentrecôte met limoenmarinade

4 kalfsentrecotes, 1 bosuitje, 2 limoenen, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels koriander (verse, fijngehakt), ½ theelepel gemberpoeder