Recepten met kalfsvlees

Bekijk alles
kalfsentrecôte kalfsentrecote

Kalfsentrecôte met julienne van groente

Kalfsentrecôte wordt gesneden van de dunne lende en is nog malser dan runderentrecôte. Het randje vet aan de buitenkant geeft de kalfsentrecote extra smaak.  Veel

Saltimbocca

Saltimbocca

Zet de blokjes boter in de koelkast, want die moeten straks goed koud zijn om er een mooie saus mee te maken. De rest van de boter doe je alvast in een grote koekenpan.

Bouillon van kalfsstaart met witlof, ham en roquefort

kalfsstaartstuk (1.00 kilo), water (2.00 liter), ui (1.00 middelgrote), worteltjes (2.00), prei (0.50 kleine), witte peper (6.00), laurierblaadje (1.00), tijm (2.00

Gestoofde kalfslapjes met witte wijn en peterselie

Kalflapjes stoven Haal de kalfslapjes een half uur van tevoren uit de koelkast. Verwarm de pan voor op middelhoge temperatuur. Laat 50 gram boter in de pan heet worden.

Kalfslapjes

Kalfslapjes op Marokaanse wijze

Dep de kalfslapjes droog en snijd het in flinke stukken. Pel de uien, ontvel de tomaten en snijd ze in parten. Pel en snipper de knoflook. Spoel de kikkererwten af. Week

Kalfsrollade met mosterd-uiensaus

Kalfsrollade met mosterd-uiensaus

1 kalfsrollade (doorregen à 750 g), 2 grote uien, 1 liter bouillon, ¼ liter witte wijn (droge), 2 theelepels dragon (gedroogde), 1 eetlepel olijfolie, 1½ eetlepel mosterd

Kalfsschenkel met sinaasappel

Kalfsschenkel met sinaasappel

Kalfsschenkels zijn geweldig om te stoven! Na enkele uren zachtjes pruttelen, is de kalfsschenkel zo zacht geworden dat het vlees vanzelf van het bot valt. En heb je geen

kalfsvlees salade

Kalfsvlees salade vol verse groenten

Het kalfsvlees voor deze salade (heel malse en magere achtermuis) is vooraf aangebraden en gegaard tot een kerntemperatuur van 58 graden. Garen kan in een pan met deksel

Kalfsrib-eye met gorgonzola van de BBQ

Haal de kalfsrib-eye 30 minuten van te voren uit de koelkast. Verwarm de BBQ voor op 220 – 250 ˚C De kooltjes/briketten gloeien en zijn dan bedekt met een wit aslaagje.

Kalfsschnitzel saltimbocca

Kalfsschnitzel saltimbocca

4 kalfsschnitzels, 4 plakken rauwe ham (bijv. prosciutto), 8 blaadjes salie (vers), 2 eetlepels olijfolie, 1 dl witte wijn (droge) en een snufje peper