Recepten met kalfsvlees

Bekijk alles
Kalfsoester

Kalfsoester met papardelle en funghi

Zacht en mals kalfsvlees! Kalfsvlees wordt wereldwijd gewaardeerd om zijn delicate smaak en mooie textuur. Dat niet alleen: kalfsvlees zit vol waardevolle

Zuurkool met gebakken saucijsjes

4 saucijsjes, 1 zak zuurkool (à 500 g), 80 g boter, 2 sjalotjes (fijngehakt), 1 appel (in blokjes), 2 eetlepels rozijnen, 1 theelepel karwijzaad, 1 laurierblad, 3 dl

gegrild kalfsribstuk

Gegrild kalfsribstuk

Grote delen, zoals dit kalfsribstuk, zijn eigenlijk veel makkelijker te bereiden dan wanneer het vlees geportioneerd is. Door de kerntemperatuur te meten heb je een veel

Kalfsschnitzel gepaneerd met cashewnoten

Bekijk ook de bereidingsvideo onder de bereidingswijze. Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast. Hak de cashewnoten fijn. Meng de cashewnoten met de panko

Kalfsrollade met rösti

Rollade braden Laat de kalfsrollade op kamertemperatuur komen. Braad rondom aan in boter, voeg ui toe en fruit even aan. Blus af met kalfsfond. Braad met de deksel schuin

cordon bleu kalfsschnitzel

Cordon bleu van kalfsschnitzel

Zelf cordon bleu maken is niet ingewikkeld! Met een goede bereiding is een gepaneerde cordon bleu knapperig van buiten en mals van binnen. Haal het vlees een half uur

Kruidige kalfskebab

Het gehakt vermengen met alle ingrediënten. Vorm het gehakt met schone handen rondom de spiesjes. Plaats de spiezen een halfuurtje in koeling. Steek de BBQ aan het maak

kalfsentrecote met hasselback aardappel

Kalfsentrecote, geroosterde courgettes en hasselback aardappel

Bereid eerst de aardappels en courgette uit de oven Laat ondertussen de kalfsentrecotes op kamertemperatuur komen. Verwarm (tien minuten voor de eindtijd van de

Gestoofde kalfslapjes met witte wijn en peterselie

Kalflapjes stoven Haal de kalfslapjes een half uur van tevoren uit de koelkast. Verwarm de pan voor op middelhoge temperatuur. Laat 50 gram boter in de pan heet worden.

Exotische stoofpot met ketjap en verse gember

250 g kalfslappen (sukade), 3 eetlepels sesamolie (of 2 eetl. zonnebloemolie en 1 eetl. sesamolie), snufje zout, 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), 1 teentje knoflook,