We behandelen onderwerpen die goed zijn om te weten als je in de keuken met vlees aan de slag gaat.
We geven uitleg over wat vlees is en bieden productoverzichten per diersoort: wat zit waar bij het kalf, het rund of het varken en wat is de voedingswaarde ervan?
Vlees moet er onberispelijk uitzien en niet onwelriekend zijn. We bespreken daarom de ‘kleur en geur’ van vlees.
Vers vlees leeft, maar vers zegt niet alles. Vlees moet soms eerst rijpen en na het bereiden ook even rusten.
Vlees wordt geassocieerd met lekker, met smaak en een goede bite. Wat bepaalt de smaak? We leggen een en ander uit rond vetten.
In deze rubriek vind je verder informatie over belangrijke bouwstoffen, over de etiketten en over de voedingswaarde van vlees, Dat hebben we ingedeeld in groepen: voor kinderen, voor jongeren, voor volwassen, maar ook voor zwangeren.
Verder in deze rubriek geven we een kijkje in de ketens van kalfsvlees, rundvlees en varkensvlees: we gaan van de vlees producerende bedrijven terug naar de dierhouder waar kalveren, runderen en varkens (en andere dieren) met zorg voor de diergezondheid en het dierenwelzijn gehouden worden.
Lees algemene achtergrondinformatie in ons thema ‘Duurzaam Vee en Vlees‘ of in ‘Slacht & Verwerking‘ en de diverse andere themapagina’s, waar onderwerpen besproken worden, die te maken hebben met het verantwoord houden van dieren voor de veilige productie van vlees.