Concepten & Trends

Vlees.nl heeft onderzocht welke trends er onder consumenten leven bij het kopen en beleven van vlees. Lees verder

Diergezondheid

Het uitgangspunt in de Nederlandse veehouderij is dat dierziektes worden voorkomen. Lees verder

Diervoer

Voer voor dieren moet in principe aan dezelfde eisen voldoen als het voedsel voor mensen: voedzaam, smakelijk en veilig. Een Lees verder

Voedingswaarde

Veruit de meeste mensen eten vlees, het vormt een centraal onderdeel van ons eten. Vlees past goed bij de warme maaltijd, Lees verder

Dierenwelzijn

Veilige huisvesting, goede voeding en zorg is de sleutel tot dierenwelzijn. De kennis over natuurlijk gedrag van dieren neemt Lees verder

Duurzaam Vee & Vlees

Duurzaamheid is hét thema in de Nederlandse vee- en vleessector. Vlees moet duurzaam geproduceerd worden: met oog voor het Lees verder

Slacht & Verwerking

De Nederlandse vleesbedrijven zijn toonaangevend in het veilig verwerken van landbouwhuisdieren tot voedzame vleesproducten. Lees verder

Vlees & Gezondheid

Consumenten vinden gezondheid een steeds belangrijk aspect als ze vlees kopen en nuttigen. Die trend hinkt op twee gedachten. Lees verder

Milieu & Techniek

Bij het houden van vee voor de productie van vlees speelt de zorg voor het milieu en het vinden van innovatieve oplossingen. Lees verder