Bereiding
- Kook de haricot verts in een steelpan met kokend water en zout in ca. 3-4 minuten beetgaar en laat de groente in koud water afkoelen.
- Klop in een kom de olijfolie, rode wijnazijn, mosterd, zout en peper tot een dressing. Roer de knoflook door de dressing.
- Verdeel de gemengde sla, linzen, cherrytomaten, bosuitjes en afgekoelde haricot verts over vier borden.
- Verwijder de knoflook uit de dressing en schenk de dressing over de salade. Verdeel de rookworst over de salade. Lekker met bruin stokbrood en kruidenboter.
Tip
Rookworst wellen:
De rookworst die u vers bij de slager koopt, is meestal alleen nog maar even gerookt om een specifieke smaak en mooie goudbruine kleur te verkrijgen. U maakt deze gaar door de worst in koud water op te zetten en ca. 20-25 minuten te wellen (garen) in net niet kokend water.
Kant-en-klaar verpakte rookworst is in de fabriek al gaar gemaakt en hoeft alleen maar – met plastic verpakking en al – te worden opgewarmd (ca. 10 minuten) in net niet kokend water; de plastic verpakking beschermt de worst tegen uitdrogen.
Wist u dat…
Rookworst moet ook rusten. Dat groot vlees altijd eerst even een paar minuten moet rusten alvorens u het aansnijdt wist u waarschijnlijk wel. Maar wist u dat dit ook voor rookworst geldt? De vleessappen kunnen zich dan verspreiden en dat komt de smaak ervan extra ten goede doordat ze bij het aansnijden niet verloren gaan.
4 personen
20 minuten
Ingrediënten
1 rookworst (à 250 g, in plakken)
100 g haricots verts
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels rode wijn azijn
1 theelepel mosterd
1 teentje knoflook (gehalveerd)
1 zak gemengde sla (met eikenbladsla à 100 gram)
1 blikje linzen (bruine à 425 ml, uitgelekt)
1 bakje cherrytomaten (à 250 gram, gehalveerd)
3 bosuitjes (in dunne ringen) • snufje zout
snufje peper (versgemalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: