Bereiding
- Oven voorverwarmen op 90.c
- Kalfsmuis op bakplaat in de oven plaatsen. Kern thermometer instellen op 58.0C
- Uit de oven halen kruiden met zout en peper. Eventueel bestrooien met Italiaanse kruidenmix. Laten afkoelen
- Kalfsoesters in matig hete pan rosé bakken in boter.
- Uit de pan kruiden met zout, peper en eventueel Italiaanse kruiden.
- Het vlees met een scherp niet gekarteld mes in dunne plakjes snijden.
- Doe alle ingrediënten voor de saus in de blender.
- Draai tot een mooie egale saus.
- Bak de trostomaatjes kort aan met wat rozemarijn
- Schep de saus in het midden van de borden, wrijf dit iets uit met een lepel.
- Verdeel het dun gesneden vlees over de borden. Garneer met rucola, trostomaatjes en kappertjes.
- Draai nog wat zwarte peper over het gerecht.
- 4 personen
- 90 minuten
Ingrediënten
500 gr kalfs achtermuis of 4 kleine kalfsoesters
Zout, peper
Voor de saus:
320 gr tonijn op water uitgelekt
75 gr Creme fraiche
125 gr mayonaise
10 gr kappertjes
Sap halve limoen
4 stuks ansjovis filet
Voor de garnering:
Trostomaatjes
Rozemarijn vers
Rucola