Bereiding
- Bestrooi de varkensvleesreepjes met peper. Verhit boter in een pan en bak hierin de varkensvleesreepjes in ca. 5 minuten rondom bruin.
- Voeg de uien toe en fruit deze ca. 2 minuten mee. Roer de tomatenpuree door het vleesmengsel en bak deze 1 minuut mee.
- Voeg het perziksap toe, bewaar de perzikschijfjes in een kom en laat het sap ca. 2 minuten mee sudderen. Voeg tenslotte de perzikschijfjes en rozijnen toe en laat het gerecht ca. 3 minuten koken. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Bind de saus eventueel met allesbinder opgelost in een beetje water.
Lekker met rijst en sperziebonen.
Wist u dat…
mager varkensvlees net zo weinig vet bevat als biefstuk?
- 4 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
- 500 g varkensvleesreepjes
- 1 blik perziken (netto 820 g, in schijfjes)
- snufje peper (versgemalen)
- 100 g rozijnen
- 2 uien (fijngesnipperd)
- allesbinder
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 50 g boter
- snufje zout
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: