Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Hamslakken

Hamslakken

8 plakken achterham (rechthoekige), 8 boterhammen (wit casino), 2 kuipjes smeerkaas (à 100 gram), 15 kleine druiven (pitloze witte), vershoudfolie

Braadstuk met honing-tijmsaus

Braadstuk met honing-tijmsaus

1 stuk procureur (varkensbraadstuk á 750 g), 50 g boter, snufje zwarte peper (versgemalen), snufje zout, 1 dl fond (vlees), 2 eetlepels honing, 2 theelepels tijm en 1

Oosterse gehaktpakketjes met courgettelint

500 g varkensgehakt, 1 eetlepel ketjap manis (zoete sojasaus), 4 eetlepels paneermeel, 1 ei, 1 courgette, 1 eetlepel sesamzaad (geroosterd), snufje peper (versgemalen), 1

Spareribs met Mexicaanse saus

Spareribs met Mexicaanse saus

1½ kilo spareribs, 3 sinaasappels, 2 rode paprika's, 2 rode chilipepers, 3 teentjes knoflook (gepeld), ½ dl appelazijn, 2 eetlepels kruiden (Mexicaanse), 1 blikje

Roergebakken varkenshaas met mangosalsa

500 g varkenshaas (in dunne plakken), snufje peper (versgemalen), 1 eetlepel honing, 2 tomaten (in blokjes), snufje zout, 1 mango (in blokjes), 2 eetlepels olie,

Barbecue spareribs

1½ kilo spareribs, 2 teentjes knoflook (geperst), 6 eetlepels suiker, 6 eetlepels barbecuesaus, 6 eetlepels chilisaus, 6 eetlepels azijn, ½ theelepel gemberpoeder, 1

Varkensoester met citroenmayonaise

Varkensoester met citroenmayonaise

4 varkensoesters (á 125 g), 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroenrasp, snufje zwarte peper (versgemalen), 1½ dl mayonaise, 3 eetlepels citroensap, 1 takje peterselie

Indisch bonenschoteltje met rookworst en sambal

1 rookworst (350 g), 2-3 stengels prei (ca. 500 g), 2 eetlepels zonnebloem olie, 1-2 eetlepels sambal brandal, ¼ liter tomatensaus (kant-en-klaar)

Schnitzelrolletjes met roomkaas

4 varkensschnitzels (à 100 g), 2 eetlepels roomkaas (met kruiden, ca. 30 g), 50 g spinazie (diepvriesdeelblokjes), 4 paprika's (geroosterde (pot), 1 liter water

Roerbak met Indisch gekruide balletjes

Roerbak met Indisch gekruide balletjes

500 g half-om-halfgehakt, 1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 2 grote uien, 300 g worteltjes, 300 g sperziebonen, 1 zakje kruidenmix (voor gehaktsaté), 4 eetlepels olie, 1-2