
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Plakjes deeg ontdooien en diagonaal door midden snijden. Prik in 2 driehoekjes over de hele oppervlakte, met een vork, gaatjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Leg de andere twee plakjes ernaast. Bestrijk deze 2 met ei en bestrooi ze met maanzaad. Bak het deeg in hete oven in ca. 15 minuten goudbruin.
- Snijd de schnitzels in smalle reepjes.
- Gepelde banaan in plakjes snijden, mengen met het citroensap.
- Laat een wok of grote braadpan goed heet worden. Giet de olie erin, laat ook deze heet worden en roerbak hierin vervolgens de reepjes vlees 3 minuten.
- Verkruimel ½ bouillontablet erboven. Roer de masala erdoor. Voeg de banaan, het vruchtensap en de kookroom toe, laat het geheel aan de kook komen en 2 minuten pruttelen.
- Schep de ‘ragout’ op de ingeprikte deegplakjes. Strooi de cashewnoten erover en leg de deegplakjes met maanzaad erop.
Lekker met een groene salade.
Wist u dat…
Een varkensschnitzel zeer mager is en per 100 gram maar 3,1 gram vet bevat?
Ingrediënten
- 2 varkensschnitzels (ongepaneerd)
- 1 banaan
- ¾ dl vruchtensap
- ½ vleesbouillontablet
- 25 g cashewnoten (gezouten)
- 3 eetlepels citroensap
- 1 dl kookroom
- 3 eetlepels zonnebloem olie
- ½ eetlepel masala
- 1 blikje croissantdeeg
- bakpapier