Willekeurige recepten

Bekijk alles

Kalfshaas met romige mierikswortelsaus

400 g kalfshaas, 40 g boter (of margarine), 125 g roomkaas (met mierikswortel), 1½ dl kalfsfond (pot), 100 g kerstomaatjes

Lamsschouderlapjes in karnemelk

Lamsschouderlapjes in karnemelk

2 lamsschouderlappen, 1 teentje knoflook
, 2 theelepels Provençaalse kruiden, ½ theelepel chilipoeder, 1 laurierblaadje, 1 dl karnemelk, 30 g ontbijtspek (plakjes)
, 2

Pekelvlees-appel-notentosti’s

4 plakjes pekelvlees, boter (zachte), 1 kleine appel (zoetzure), 4 boterhammen (volkoren), 2 eetlepels walnoten (grofgehakt)

Mediterrane varkensfiletlapjes

Mediterrane varkensfiletlapjes

4 varkensfiletlappen, ½ citroen, 1 eetlepel tijm (vers, fijngehakt), 2 eetlepels olijfolie, 1 zak roerbakgroenten (aubergine, courgette, rode paprika, ui), snufje

Lamslappen in ketjap-sesamsaus

Lamslappen in ketjap-sesamsaus

500 g lamsschouderlappen, 2 teentjes knoflook, 2 uien, 2 bosuitjes, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel honing, 3 eetlepels sesamolie, 1 eetlepel sesamzaad

sprookje uit duizend en een nacht

Sprookje uit duizend en één nacht

3 hamburgers (bij voorkeur magere), 1 kleine ui, 1 rode paprika, 1 takje koriander (verse), 3 eetlepels olie, ½ blik tomatenblokjes (à 400 ml), 50 ml sinaasappelsap, ½

Broodje warme beenham

Broodje warme beenham

4 plakken beenham (iets dikker gesneden, ca. 100 g samen), 1 vleestomaat, 25 g sla (gemengde), 25 g kruidenboter en 4 broodjes (focaccia (voorgebakken).

Tex Mex chili met hamlappen 0287-1991

Tex Mex chili met hamlappen

500 g hamlappen (in kleine blokjes), tabasco, 1 eetlepel TexMexkruiden
, 1 rode paprika (in blokjes)
, 1 teentje knoflook (geperst)
, 1 groene paprika (in blokjes)
, 2

Hutspot met varkensreepjes uit de wok

Hutspot met varkensreepjes uit de wok

400 g varkensvleesreepjes, 2-3 theelepels chilipoeder, 2 theelepels tijm, 2 uien, 500 g winterwortel, 3-4 eetlepels margarine (vloeibare), 450 g aardappelschijfjes, 1 dl

Rollade-carpaccio

20 plakjes varkensfiletrollade (dun, gaar, zelfgemaakt of kant-en-klaar), 1 tomaat, ¼ komkommer, 3 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels citroensap, 1 eetlepel basterdsuiker