Bereiding
- Pel de ui en snipper deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in kleine blokjes. Hak de koriander fijn.
- Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de ui en de paprika ± 5 minuten op zacht vuur. Voeg de tomatenblokjes, de sinaasappelsap, de balsamico-azijn en het bouillonblokje aan het groentemengsel toe en laat de saus ± 15 minuten afgedekt op zacht vuur sudderen.
- Verhit intussen de overige olie in een koekenpan en bak hierin de hamburgers in ± 6-8 minuten bruin en gaar. Keer de hamburgers regelmatig om.
- Wel in een kom de couscous in kokend water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Pureer de groentesaus met de staafmixer. Schep voor het babyhapje 1 schep gewelde couscous, 1 schep groentesaus en 50 g in kleine stukjes gesneden hamburger door elkaar.
- Breng voor de volwassenen de overige groentesaus op smaak met zout en peper. Verdeel de overige couscous, de hamburgers en de groentesaus over twee borden en garneer deze met de koriander.
Tip
Voeg voor de volwassenen een in dunne ringen gesneden bosuitje en een paar eetlepels studentenhaver aan de couscous toe.
Wist u dat…
Voedingswaarde per kind zijn ca.:
Energie (kJ): 1281
Energie (kcal): 305
Eiwit: 15 g Vet: 5 g
Koolhydraten: 35 g
IJzer: 1,8 mg
- 3 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
- 3 hamburgers (bij voorkeur magere)
- 1 kleine ui
- 1 rode paprika
- 1 takje koriander (verse)
- 3 eetlepels olie
- ½ blik tomatenblokjes (à 400 ml)
- 50 ml sinaasappelsap
- ½ eetlepel balsamicoazijn
- ¼ bouillonblokje (runder)
- 200 g couscous
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)
- staafmixer
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: