Bereiding
- Snijd de varkenshaas in 12 stukjes.
- Meng de zwarte peper, de honing, het citroensap en de ketjap. Voeg de vleesstukjes aan het honingmengsel toe en laat ze 10 tot 20 minuten marineren (als ze niet direct worden bereid: in de koelkast, anders erbuiten).
- Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s elk in 4 stukjes.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Haal het vlees uit de marinade, bewaar de marinade.
- Rijg het vlees met de stukjes paprika aan 2 lange spiezen en rooster ze in ca. 10 minuten onder de grill rondom bruin en gaar.
- Breng ondertussen de marinade met de vleesbouillon aan de kook.
- Leng het aardappelzetmeel aan met 1 eetl. water, roer dit door de saus. Nog een paar minuutjes doorkoken.
Lekker met gebakken uienringen, groene salade en gekookte witte rijst.
Tip
Je maakt er een compleet fusiondiner van door – als voorafje – gegrilde (in puntjes gesneden) pitasandwiches met ham, kaas, lente-uitjes te serveren op een bedje van sla. Als dessert sinaasappelsalade van plakjes sinaasappel en grapefruitsiroop met een snufje koekkruiden. In plaats van varkenshaas kun je ook biefstuk nemen.
2 personen
45 minuten
Ingrediënten
- 250 g varkenshaas
- ½ dl ketjap manis
- 2 theelepels zwarte peper (grove)
- ½ kleine rode paprika
- ½ dl bouillon
- 1 eetlepel citroensap
- 2 spiezen
- ½ kleine gele paprika
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel aardappelzetmeel
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: