Naast fonduen en gourmetten is steengrillen een derde gezellige mogelijkheid om te doen met vrienden of familie. De steengrill is een stenen plaat, vaak van graniet, die met een ingebouwd element wordt verwarmd.
Voorbereiding steengrillen
- Haal bij de supermarkt of slager vleespakketten met soorten vlees die geschikt zijn om te steengrillen of kies wat je lekker vindt uit de lijst hieronder. Je kunt het vlees voor extra smaak nog marineren.
- Zet de steengrill op een stevige, vlakke ondergrond.
- Haal het vlees een half uurtje van tevoren uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.
- Op een goede, hete steengrill heb je niet veel boter of olie nodig.
- Zorg dat er geen saus op de steengrill komt, want dat gaat roken.
- Je vergeet natuurlijk niet (dip)sausjes, stokbrood en salades in huis te halen.
- Eet smakelijk!
De tien ultieme steengrill en gourmet tips
Vlees om te steengrillen
- Varkensvlees: varkenshaas, varkensoester, schnitzel, filet, fricandeau, gehakt, slavink en lever.
- Rundvlees: ossenhaas, entrecote, biefstuk, tartaar en gehakt.
- Kalfsvlees: kalfshaas, oester, schnitzel, fricandeau, blinde vink, gehakt en lever.
- Lamsvlees: lamshaasje, filet, kotelet, shoarma en gehakt.
- Vleeswaren: ham, bacon, casselerrib, spekjes, boterhamworst, gebraden gehakt, cocktailworstjes. Vooral voor kinderen zijn vleeswaren een slimme keus omdat ze alleen maar opgewarmd moeten worden en dus snel klaar zijn.
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: