Bereiding
- Wrijf de tong goed in met de helft van het zout en spoel hem af.
- Leg de tong in een pan met zoveel kokend water dat de tong net onder staat.
- Voeg het overige zout, de ui, de worteltjes en het kruidenbuiltje toe en breng het geheel aan de kook.
- Verwijder het builtje na 10 minuten en laat de tong in ± 150 min. met het deksel op de pan zachtjes gaar koken.
- Pel de tong en laat deze in het kookvocht liggen.
- Maak de rinse eiersaus door de boter te laten smelten.
- Roer de bloem erdoor en laat deze op zacht vuur garen.
- Voeg in kleine scheutjes 200 ml water en 200 ml kookvocht toe en breng het al roerende aan de kook. Klop de eieren los met de azijn en voeg de warme saus in kleine scheutjes toe. Breng op smaak met zout en peper.
Lekker met aardappelpuree met tuinbonen en worteltjes.
Wist u dat…
Gare rundertong ook lekker is in salade en ragout?
- 4 personen
- 180 minuten
Ingrediënten
- 1 rundertong (zonder keelstuk)
- 1 ui (gesnipperd)
- 3 worteltjes (in stukjes)
- 1 kruidenbuiltje (voor vleesbouillon)
- 20 g boter (of margarine)
- 20 g bloem
- 2 eieren (L)
- 50 ml azijn (zachte kruidenazijn)
- 2 eetlepel zout
- snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: