
Bereiding
- Doe alle ingrediënten, behalve het vlees en de koriander, in een stoof- of hapjespan en breng dit aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
- Laat de runderlapjes erin glijden en stoof ze gaar op laag vuur in ca. 90 min. Haal het vlees uit de saus en houd warm onder aluminiumfolie.
- Laat het stoofvocht tot de helft inkoken en bind met allesbinder. Doe het vlees in een warme schaal, giet de saus erover.
koolsalade:
- Doe de witte kool in een vergiet. Giet er 1 liter kokend water over en laat de kool uitlekken.
- Maak een sausje van de kwark, mierikswortel, karwijzaad, gember. Breng op smaak met zout, peper en gembernat. Doe de witte kool in een mooie schaal.
- Meng de saus door de witte kool en strooi er de uitgebakken spekjes overheen.
Lekker met volkoren stokbrood of bol. Dip deze in het stoofvocht.
6 personen
110 minuten
Ingrediënten
750 g rundvlees (naar keuze: sukadelap, runderriblap, doorregen runderlap)
1 pakje gezeefde tomaten (500 g)
1 dl kalfsfond
3 eetlepels citroensap
1 ui (fijngesneden)
2 eetlepels bruine basterdsuiker
3 eetlepels ketjap manis
1 theelepel sambal (badjak)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
stukje gemberwortel (of 1 theel. djahé)
snufje zout
snufje peper
allesbinder
Salade:
300 g witte kool (in dunne reepjes)
4 eetlepels kwark (magere)
snufje zout
snufje peper
1 theelepel mierikswortel (geraspte of mespuntje wasabi)
1 theelepel karwijzaad
2 gemberbolletjes (op siroop, fijngesneden)
75 g spekblokjes (uitgebakken) • gembersiroop
Voedingswaarde per persoon
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!