Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160°C. Bestrooi de runderschenkels met bloem en peper. Verhit de olie in de braadslede en bak hierin het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de braadslede. Voeg de ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, de wortel en bleekselderij aan de achtergebleven olie toe en smoor de groenten ca. 5 minuten op zacht vuur.
- Voeg de wijn, bouillon, tomatenblokjes, rasp van 1 citroen en laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. Schep het vlees in de saus en plaats de braadslede afgedekt met aluminiumfolie ca. 2½ uur in de oven tot het vlees gaar is
- Roer in een kom de overige fijngehakte knoflook, citroenrasp en peterselie door elkaar tot gremolata. Neem de braadslede uit de oven en verwijder de laurierblaadjes. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel het vlees met de saus over vier borden en garneer de osso bucco met gremolata.
Lekker met dikke sneden boerenbrood of pasta.
Tip
Schep voor pittige gremolata 2 fijngehakte ansjovisfilets door de gremolata.
Wist u dat…
Snijd de randjes rondom de schenkels even in om kromtrekken te voorkomen.
- 4 personen
- 160 minuten
Ingrediënten
4 stuks runderschenkel (ca. 2 cm dik)
2 eetlepels bloem
snufje peper (versgemalen)
2 eetlepels olie
1 ui (in blokjes)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
3 wortels (á 75 g, in stukjes)
2 stengels bladselderij (in plakjes)
200 ml witte wijn (droge)
200 ml runderbouillon
1 blik tomatenblokjes (á 400 ml)
2 stuks citroen (rasp ervan)
2 laurierblaadjes
3 takjes peterselie (verse, fijngehakt)
snufje zout
braadslede
aluminiumfolie