Bereiding
Voor ca. 20 hapjes
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Laat de rookworst ca. 10 minuten wellen in heet water (niet koken!)
- Spoel de zuurkool af (hoe langer, hoe minder zuur) en laat deze uitlekken in een vergiet. Pel en snijd de ui in ringen.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak de ui in ca. 3 minuten bruin. Blus af met de balsamicoazijn. Voeg de zuurkool toe en meng alles goed. Breng op smaak met peper.
- Snijd de rookworst overlangs doormidden en snijd in stukken van ca. 10 cm lang. Leg de rookworst op een bakplaat en beleg met het zuurkoolmengsel. Strooi de komijnkaas er over heen en laat de kaas onder de grill smelten. Serveer zo heet mogelijk.
Tip
Rookworst wellen:
De rookworst die u vers bij de slager koopt, is meestal alleen nog maar even gerookt om een specifieke smaak en mooie goudbruine kleur te verkrijgen. U maakt deze gaar door de worst in koud water op te zetten en ca. 20-25 minuten te wellen (garen) in net niet kokend water.
Kant-en-klaar verpakte rookworst is in de fabriek al gaar gemaakt en hoeft alleen maar – met plastic verpakking en al – te worden opgewarmd (ca. 10 minuten) in net niet kokend water; de plastic verpakking beschermt de worst tegen uitdrogen.
Wist u dat…
Rookworst moet ook rusten. Dat groot vlees altijd eerst even een paar minuten moet rusten alvorens u het aansnijdt wist u waarschijnlijk wel. Maar wist u dat dit ook voor rookworst geldt? De vleessappen kunnen zich dan verspreiden en dat komt de smaak ervan extra ten goede doordat ze bij het aansnijden niet verloren gaan.
4 personen
30 minuten
Ingrediënten
1 rookworst
150 g zuurkool
1 ui
1 eetlepel olie
1 eetlepel balsamicoazijn
50 g geraspte kaas (komijn)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: