Bereiding
Voor ca. 20 hapjes
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Laat het filodeeg ontdooien.
- Snijd het deeg in 20 velletjes van ca. 15 x 15 cm. Bestrijk het deeg met de boter en leg steeds twee velletjes op elkaar.
- Snijd de rookworst overlangs doormidden en elke helft in 5 stukken van ca. 10 cm lang. Leg de rookworst op het deeg, verkruimel de feta erboven. Bestrooi met de tijm en peper. Rol het deeg rond de rookworst met feta dicht als een toffee. Plak evt. het deeg dicht met nog wat gesmolten boter.
- Bak de rolletjes in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten bruin en krokant.
Lekker met tzatziki om in te dippen.
Tip
Rookworst wellen:
De rookworst die u vers bij de slager koopt, is meestal alleen nog maar even gerookt om een specifieke smaak en mooie goudbruine kleur te verkrijgen. U maakt deze gaar door de worst in koud water op te zetten en ca. 20-25 minuten te wellen (garen) in net niet kokend water.
Kant-en-klaar verpakte rookworst is in de fabriek al gaar gemaakt en hoeft alleen maar – met plastic verpakking en al – te worden opgewarmd (ca. 10 minuten) in net niet kokend water; de plastic verpakking beschermt de worst tegen uitdrogen.
Wist u dat…
Rookworst moet ook rusten. Dat groot vlees altijd eerst even een paar minuten moet rusten alvorens u het aansnijdt wist u waarschijnlijk wel. Maar wist u dat dit ook voor rookworst geldt? De vleessappen kunnen zich dan verspreiden en dat komt de smaak ervan extra ten goede doordat ze bij het aansnijden niet verloren gaan.
- 20 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
- 1 rookworst
- 1 pakje filodeeg
- 5 eetlepels boter (gesmolten)
- 100 g feta
- 1 eetlepel tijm
- snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: