Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Filetrollade met spinazievulling

750 g varkensfilet (aan een stuk), 75 g spekblokjes, 1 eetlepel olijfolie, 3 sjalotjes (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), 50 g spinazie (à la crème, uit een

Varkensvleesreepjes met ui perzik en rozijnen

Varkensvleesreepjes met ui, perzik en rozijnen

500 g varkensvleesreepjes, 1 blik perziken (netto 820 g, in schijfjes), snufje peper (versgemalen), 100 g rozijnen, 2 uien (fijngesnipperd), lesbinder, 1 eetlepel

Hotdogs met saucijsjes

Hotdogs met saucijsjes

4 saucijsjes (á 100 g stuk), 1 eetlepel mosterd, 30 g boter, 2 eetlepels mayonaise (olijfmayonaise), 75 g zuurkool, 4 broodjes (hotdogbroodjes)

Indische hap met speklap

Schenk de ketjap met een slokje van het bier in een platte schaal (zet het bier dat je overhoudt apart voor later) en roer even door. Snij de grootste stukken vet van de

Gevulde varkensschnitzels met kaassaus

4 varkensschnitzels (à 125 g), 1 theelepel tijm, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 1 winterwortel (in dunne reepjes van 10 cm lang), 1 prei (in dunne reepjes van

Gevulde schnitzelrolletjes met mangosaus

4 varkensschnitzels (á 125 g stuk, dun uitgeslagen), 1½ eetlepel kerriepoeder, 2 lenteuitjes, 2 theelepels bouillonpoeder, snufje zout, 2 dl witte wijn, schijf peper

Varkensrollade op zijn paasbest

350 g varkensfiletrollade (gekruid), 1 dl kookroom, 1½ stengel bladselderij (in stukken gesneden), 1 teentje knoflook (grof gesneden), ½ eetlepel groene kruiden

Schouderkarbonade met mosterdsaus

2 schouderkarbonades (125 gram stuk), ½ theelepel kerrie, 25 g margarine, 3 theelepels bouillonpoeder, 1 citroen, 1 theelepel maïzena, 1 eetlepel mosterd, 1 borrelglaasje

Honing-mosterd filetlapjes

Honing-mosterd filetlapjes

4 varkensfiletlappen (á 125 g), 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing, 1 theelepel dille (verse, fijngehakt), snufje peper (versgemalen),

Bacon-avocado salade

8 plakken bacon (dikgesneden), 4 eetlepels crème fraîche, 4 eetlepels honing, 4 eetlepels mosterd (grove), 2 stuks avocado, 1 citroen (sap van), 175 g veldspinazie