Bereiding
- Snijd de speklapjes in smalle reepjes van 1 cm breedte.
- Snijd de prei in zeer smalle ringen.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in smalle reepjes.
- Laat de minimaïs uitlekken.
- Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin als de olie begint te dampen de reepjes vlees 5 minuten op een hoog vuur.
- Roerbak vervolgens de paprika 2 minuten en daarna ¾ van de prei nog 1 minuut mee.
- Roer de bruine basterdsuiker erdoor.
- Voeg de minimaïs, de tomatenketchup, de ketjap en de sambal toe en warm alles nog 2 minuten door. Strooi de rest van de prei erover.
Lekker met gekookte witte rijst of gekookte mihoen, atjar tampoer (Indonesische zoetzuur) en kroepoek.
- 2 personen
- 22 minuten
Ingrediënten
- 2 speklappen
- 1 kleine rode paprika
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 blik minimaïs (ca. 155 g)
- ½ eetlepel sambal badjak
- 3 eetlepels zonnebloem olie
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 kleine prei
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: