Bereiding
- Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast.
- Meng de ingrediënten voor de marinade.
- Leg de biefstukpuntjes in de schaal en meng met de marinade. Laat dit 2 uur staan.
- Haal het vlees uit de marinade en bak het in de bakpan zonder olie toe te voegen.
- Bak het vlees rondom bruin en laat het vlees dan 5 minuten rusten.
- Leg de overige ingrediënten voor de poke bowl in de kom.
- Strooi zout over de biefstukpuntjes.
- Leg de biefstukpuntjes in de midden van het bord.
- Schenk de peach en chili salsa over de groenten.
- Leg bij het geheel een paar nacho’s.
- Strooi de lente-ui erover.
Tip: met de pokebowl kun je eindeloos combineren. Zo zorg je dat je met weinig tijd in de keuken lekker eet, én zoveel mogelijk waardevolle voedingsstoffen binnenkrijgt. Lees hier over bouwstoffen in je voeding.
Tip: zo bepaal je de gaarheid van biefstuk
Video: masterclass gaartepunt bepalen met de hand
- 6 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
- 800 gr biefstukpuntjes
- 1 dl arachideolie
- 4 theel gerookte paprikapoeder
- Zout en peper
- 2 theel oregano
- 2 theel rozemarijn
- 1 blikje mais (ongezoet)
- 12 cherrytomaatjes
- 2 rode puntpaprika
- 200 gr sojaboontjes
- 1 komkommer
- 2 lenteui
- 1 zakje nacho’s naturel
- Potje ‘Peach en chili’- salsa
Biefstuk
Biefstuk is altijd gesneden van de bovenbil, het spierstuk of de dikke lende anders mag het geen biefstuk heten.