Bereiding
- Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast.
- Meng de ingrediënten voor de marinade.
- Leg de biefstukpuntjes in de schaal en meng met de marinade. Laat dit 2 uur staan.
- Haal het vlees uit de marinade en bak het in de bakpan zonder olie toe te voegen.
- Bak het vlees rondom bruin en laat het vlees dan 5 minuten rusten.
- Leg de overige ingrediënten voor de poke bowl in de kom.
- Strooi zout over de biefstukpuntjes.
- Leg de biefstukpuntjes in de midden van het bord.
- Schenk de peach en chili salsa over de groenten.
- Leg bij het geheel een paar nacho’s.
- Strooi de lente-ui erover.
Tip: zo bepaal je de gaarheid van biefstuk
Video: masterclass gaartepunt bepalen met de hand
6 personen
20 minuten
Ingrediënten
- 800 gr biefstukpuntjes
- 1 dl arachideolie
- 4 theel gerookte paprikapoeder
- Zout en peper
- 2 theel oregano
- 2 theel rozemarijn
- Blikje mais
- 12 cherrytomaatjes
- 2 rode puntpaprika
- 200 gr sojaboontjes
- 1 komkommer
- 2 lenteui
- 1 zakje nacho’s naturel
- Potje ‘Peach en chili’- salsa
Biefstuk
Biefstuk is altijd gesneden van de bovenbil, het spierstuk of de dikke lende anders mag het geen biefstuk heten.
