Bij de slacht

Het slachten van kalveren is aan EU regels gebonden om een zo hoog mogelijk dierenwelzijn te behouden. Medewerkers krijgen een training in het goed omgaan met de kalveren en het zorgvuldig slachten. Lees verder

De Nederlandse kalverhouderij

De melkveehouderij en de kalverhouderij zijn verbonden. Een koe geeft pas melk als ze gekalft heeft. De vrouwelijke en een aantal mannelijke kalveren blijven op het melkveebedrijf. Lees verder

Naar de winkel

Het is belangrijk te laten weten waar kalfsvlees vandaan komt. Elk kalf heeft een identificatie & registratienummer. De kalverhouder registreert alle ontwikkelingen. Lees verder

Wiener Schnitzel

Wiener Schnitzel is een klassiek kalfsvleesgerecht, als het goed is, en het moet zo goed zijn bereid dat je erop kan zitten zonder dat het vetvlekken geeft. Lees verder

Kalfsvlees Klassiekers

De Italiaanse keuken heeft een prachtige traditie in het smaakvol bereiden van mooi kalfsvlees: drie grote tenoren zijn Ossobuco, Saltimbocca en Vitello Tonnato. Lees verder

Recepten met kalfsvlees

Bekijk alles
kalfslever pokebowl

Kalfslever pokebowl

Kalfslever op je pokebowl? Ben je op zoek naar een gezonde en gemakkelijke maaltijd, dan is de pokebowl een goede en ook nog eens heerlijke optie. Kleurrijk, gevarieerd

Boerenpaté

300 g varkensvlees (mager), 300 g kalfsvlees (mager), 200 g speklappen (vers, in dunne plakken), 250 g ontbijtspek (gerookt), 2 eieren, 1 theelepel zout, 1 theelepel

Paksoi met rookworst uit de wok

1 rookworst (à 250 gram, in plakjes), 1½ kilo aardappels (geschild en in stukjes), 700 g paksoi (gewassen), 300 ml melk, 50 g boter, 2 eetlepels olie, 3 sjalotjes

saltimbocca kalfsvlees

Saltimbocca met pappardelle en Marsala

Saltimbocca (Nederlands: ‘spring in de mond’) is een specialiteit uit de Italiaanse keuken. Het traditionele recept bestaat uit dunne lapjes kalfsvlees,

Kalfslapjes

Kalfslapjes op Marokaanse wijze

Dep de kalfslapjes droog en snijd het in flinke stukken. Pel de uien, ontvel de tomaten en snijd ze in parten. Pel en snipper de knoflook. Spoel de kikkererwten af. Week

Doorregen kalfslappen met citroengras en gember

1 eetlepel olijfolie, 800 g kalfslappen (of kalfslappen), 1 middelgrote ui (Fijngesneden), 1 stukje gember (Grof gesneden), 1 teentje knoflook (fijngehakt), 2 stengels

Kalfshaas met romige mierikswortelsaus

400 g kalfshaas, 40 g boter (of margarine), 125 g roomkaas (met mierikswortel), 1½ dl kalfsfond (pot), 100 g kerstomaatjes

gegrild kalfsribstuk

Gegrild kalfsribstuk

Grote delen, zoals dit kalfsribstuk, zijn eigenlijk veel makkelijker te bereiden dan wanneer het vlees geportioneerd is. Door de kerntemperatuur te meten heb je een veel

cordon bleu kalfsschnitzel

Cordon bleu van kalfsschnitzel

Zelf cordon bleu maken is niet ingewikkeld! Met een goede bereiding is een gepaneerde cordon bleu knapperig van buiten en mals van binnen. Haal het vlees een half uur

Sous vide kalfsrib-eye met salie

Maak de kalfsjus door deze met de salie kort te laten pruttelen. Gaar de rib-eye sous vide minimaal 2 uur op de gewenste kerntemperatuur. Verhit een grillpan op hoge