Bereiding
- Wrijf de schnitzels in met kummel en een mengsel van bloem, zout en peper.
- Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de tijm, peperkorrels en knoflook kort aan. Voeg de schnitzels toe en bak deze om en om in ca. 6 minuten bruin.
- Neem de schnitzels uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie. Blus de aanbaksels met bouillon af, roer deze los met een houten lepel en laat de jus ca. 5 minuten op hoog vuur inkoken.
- Giet de jus door een zeef en breng deze op smaak met zout. Klop eventueel 2 eetlepels koude boter door de saus.
Lekker met aardappelsla en doperwtjes.
Wist u dat…
een varkensschnitzel een dun lapje is dat is platgeslagen? Het is een mager en mals stukje vlees, afkomstig van de varkensham. Aan één stuk is het verkrijgbaar als fricandeau. Schnitzels lijken veel op oesters en hamlappen. De laatste twee worden echter ‘op de draad’ gesneden terwijl schnitzels ‘met de draad mee’ worden gesneden. Dat wil zeggen dat de vleesdraad in de lengterichting loopt. Het zorgt er voor dat de schnitzel tijdens de bereiding plat in de pan blijft liggen.
- 4 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
4 varkensschnitzels (á 125 g)
2 teentjes knoflook (grofgehakt)
snufje zout
2 eetlepels bloem
4 eetlepels boter
10 peperkorrels
1 dl runderbouillon
peper
2 theelepels kummel
1 takje tijm (of ¼ theelepel gedroogde)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: