Bereiding
10 traktaties
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Snijd elk plakje bladerdeeg diagonaal doormidden.
- Pel en snipper de ui.
- Meng het gehakt met de ui, de peterselie, de komijn, het paprikapoeder, de olijfolie, ½ theel. peper en 1 theel. zout.
- Verdeel het gehakt in 10 balletjes.
- Leg op een helft van elk driehoekje bladerdeeg een balletje gehakt, maak de randen nat met wat koud water en vouw de andere helft van het deeg over het gehakt. Druk de randen met een vork stevig op elkaar.
- Leg de driehoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Klop het ei los met 1 eetl. water.
- Bestrijk het deeg met wat ei.
- Bak de saucijzendriehoekjes in ca. 15 minuten, midden in de oven gaar.
Tip
Zowel koud als warm zijn kruidige sausijzendriekhoekjes heerlijk. Opwarmen is het lekkerst als dat in een oven gebeurt, in een droge koekenpan met deksel op een laag vuur is ook een goed idee. De magnetron kan wel worden gebruikt om op te warmen, maar het deeg wordt er wat slap van.
Wist u dat…
rundergehakt een magere gehaktsoort is, maar juist meer vitamines en ijzer bevat?
- 10 personen
- 35 minuten
Ingrediënten
- 250 g varkensgehakt
- 1 kleine ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels paprikapoeder
- zout
- 1 ei
- 2 theelepels komijnzaad
- 5 plakjes bladerdeeg
- 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
- peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: