Bereiding
- Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen
- Was de wortelen, prei, bleekselderij en pel de ui en snijd ze in grove stukken
- Breng de kalfsfond aan de kook en voeg de groenten, kruidnagel en laurierblad (het bouquet garni) toe.
- Voeg de zwezeriken toe en laat ze 20 op een laag vuur pocheren.
- De kalfsfond mag niet koken.
- Haal de pan van het vuur.
- Laat de zwezeriken in de bouillon afkoelen.
- Verwijder voorzichtig de vliezen en zeentjes van de zwezeriken.
- Snijd de zwezeriken in plakken van ongeveer 2 cm.
- Bestrooi ze met zout en peper.
- Haal de plakken zwezerik door de bloem.
- Verwarm de boter in de koekenpan.
- Bak hierin de plakken zwezerik hierin in 2 a 3 minuten per kant krokant en bruin.
Lekker te combineren met roergebakken witlof en paddenstoelen
- 4 personen
- 40 minuten
Ingrediënten
500 gr kalfszwezerik
2 liter kalfsfond
2 wortelen
1 prei
1 bleekselderij
1 ui
100 gr bloem
Zout
Peper
50 gram boter
Kalfszwezerik
Kalfszwezerik is een orgaan (thymus) Dit orgaan komt voor bij het hart (hartzwezerik) en in de hals(halszwezerik).